Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Desenvolupament d’un sistema digital, basat en impressió 3D, per a l’obtenció de pròtesis dentals personalitzades

El projecte vol pràcticament eliminar el marge d'error en la creació de pròtesi i reduir el temps de visita dels pacients

Jonathan Borba - Unsplash
Jonathan Borba - Unsplash

L'empresa PHIBO CAD-CAM SL ha rebut suport dels fons Next Generation per al desenvolupament i ffabricació de pròtesis aplicant la impressió 3D (CAD CAM). El projecte, que durarà de dos a tres anys, compta amb una subvenció de 104.036 euros i un préstec de 764.500.

A través d'aquesta tecnologia es pretén reduir el marge d'error gairebé completament i estalviar molèsties a l'usuari final. A més, suposarà també una reducció de la visita a la clínica en més d'un 50%.

Per crear les protesis amb aquest sistema, es construeixen motlles personalitzats per a cada pacient, esquelets de la peça que després s'acabarà recobrint amb ceràmica en un laboratori.

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 12, "Política Industrial Espanya 2030"; Inversió 2, "Programa d'impuls a la competitivitat i la sostenibilitat industrial".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Phibo