Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Intel·ligència artificial aplicada a la cadena de valor de la producció agrària

Investigació en l’ús intensiu de la intel·ligència artificial com a sistema de governança de la producció, transformació i distribució agrària amb reducció dràstica de CO2, sostenibilitat, eficiència energètica, productivitat i competitivitat

Agricultura
Font: UE 2020

AgrarIA és un projecte impulsat per un consorci publicoprivat de 24 organitzacions (grans empreses, pimes i centres d’investigació) amb l’interès comú d’enfortir la productivitat del sector agroalimentari espanyol a través d’activitats d’I+D. En concret, investiga l’aplicabilitat i viabilitat de la intel·ligència artificial (IA) en la producció, transformació i distribució agrícola. Aquest projecte, que incideix en el conjunt de la cadena de valor agroalimentària, facilita un sector agroalimentari més tecnològic, innovador, sostenible i compromès amb l’eficiència energètica i la reducció de la petjada de carboni.

Entre les solucions amb IA hi trobem el desenvolupament de nous productes per al control de plagues i malalties; l’ús de la robòtica col·laborativa per optimitzar la fase de transformació dels productes, la segmentació de públics, el reconeixement de productes i la millora de l’atenció al client en botigues; o l’estudi i optimització de les condicions d’emmagatzematge de mercaderies i la seva disposició en els camions frigorífics pesats de llarga distància. AgrarIA preveu impactar directament en 77 entitats usuàries finals, realitzar 16 noves contractacions directes de personal i publicar un mínim de 12 articles en revistes de prestigi.

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 16, "Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial"; Reforma 1.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

GMV Soluciones Globales Internet SAU

Participants

1A Ingenieros SLP

Codesian Software Tech SL

Casa Ametller

Celtiberian Solutions SL

Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones (CSIC)

Dronetools SL

Emergya Ingenieria SL

Florette Ibérica SL

Lanzadera Digital SL

Inteligencia Solagua SL

Instituto Tecnológico de Castilla y León

Agroindustrial KIMITEC SL

KIVNON LOGISTICA SL

LB-BAGGING SL

PRIMAFRIO SL

Secmotic Innovation SL

Sylentis SA