Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Millora del potencial turístic de les ciutats patrimoni de la humanitat

Intervenció en el Fòrum de la Colònia Tàrraco de Tarragona, ciutat Patrimoni de la Humanitat, que ha de permetre la millora de l’accessibilitat dels visitants i la seva consolidació com a recurs turístic

Fòrum Colònia Tàrraco
Imatge: Ajuntament de Tarragona

Juntament amb catorze ciutats espanyoles més declarades Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, la ciutat de Tarragona és un dels grans potencials turístics del nostre país. Aquest projecte, que gaudeix d’una ajuda directa de 3 milions d’euros per part de l’estat espanyol amb càrrec al fons NextGenerationEU, intervé en el Fòrum de la Colònia Tàrraco i té com a objectiu principal la consolidació arquitectònica del monument i la millora de l’accessibilitat dels visitants en l’entorn urbà de l’anomenada Illa Corsini a partir de l’adopció de solucions que redueixen l’impacte ambiental i optimitzen la seva implantació.

En particular, es millorarà el discurs museístic del monument, la distribució de les seves peces i la seva accessibilitat. Entre altres aspectes, el carrer Soler serà per a vianants i la passarel·la entre els dos sectors del jaciment serà més àmplia. Amb tot plegat, es contribuirà a la distribució de visitants a Tarragona en dies punta, a la desmassificació de determinades zones i a la transformació de la ciutat amb mesures sostenibles.

Aquest programa està finançat pel Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 14, "Pla de modernització i competitivitat del sector turístic"; Inversió 4, "Actuacions especials en l'àmbit de la competitivitat".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Participants

Ajuntament de Tarragona