Ir al contenido principal
Logotipo de la Comisión Europea
español
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Proyecto

Recerca i transferència en hidrògen verd des de multiples seus catalanes

30 grups d’investigació afronten el repte de la descarbonització del sector productiu a partir de projectes concrets que contribueixen a nodrir la Vall de l’Hidrògen de Catalunya.

web vall de l’hidrògen
web vall de l’hidrògen

El projecte VAL2H2, finançat amb fons Next Generation EU, es una de les primeres actuacions que liderarà la xarxa H2CAT, l’aliança de coneixament que configuren la Universitat Rovira i Virgili, l’ICIQ, IREC i Eurecat i formada per trenta grups d’investigació amb experiència i coneixament en diverses línies d’investigació i tecnologies relacionades amb el cicle de l’hidrògen.VAL2H2 té per objectiu la investigació en noves tecnologies per a la generació, emmagatzematge i us de l’hidrògen renovable a partir de la valorització de bioresidus amb la voluntat d’afrontar els reptes de la descarbonització de manera transversal, col·laborativa i oberta. Es tracta d’un treball en xarxa que ha de situar a Catalunya com a líder en la creació d’un ecosistema de transferència entre la investigació i l’entorn productiu, social i comercial en l’àmbit de l’hidrògen verd. En aquest projecte, es col·labora amb les empreses ACSA Obres i Conservació d’Infraestructures i INDOX, i el CIEMAT, el Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques, adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació investigació.

La xarxa H2Cat forma part de la Vall de l’Hidrògen de Catalunya, una iniciativa estratègica de país plenament consolidada i on en formen part més de 70 empreses, mig centenar d’organismes públics, 14 associacions i clústers, 4 cambres de Comerç i 14 centres de coneixement i recerca.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 9: “Full de ruta de l’hidrògen renovable i la seva integració sectorial” i Inversió 1. “ Hidrògen renovable: un projecte de país”

Footer es Next Gen 2
Pilar Next Generation
Transició verda

Financiación

Partes interesadas

Participantes

Acsa

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

EURECAT

IREC

INDOX