Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Suport a la digitalització de petites i mitjanes empreses al Pallars Jussà

Creació d’una oficina de suport per a emprenedors i pimes al Pallars Jussà que acceleri la seva transformació digital i l’arrelament en el territori de futures generacions

Jason Goodman - Unsplash
Jason Goodman - Unsplash

El Consell Comarcal del Pallars Jussà obrirà l’Oficina «Acelera Pyme» a la localitat de Tremp, en una comarca de muntanya amb una població global de 135.000 habitants. Aquesta oficina té previst oferir un servei d’informació i acompanyament a les empreses del territori en la incorporació de la transformació digital en els seus processos productius. Es tracta d’un servei de proximitat, adaptat al grau de maduresa de cada empresa ¾des d’empreses amb models de negoci consolidats fins a empreses emergents o de nova creació¾ que comptarà tant amb un espai físic com amb espai virtual.

Aquesta oficina programarà seminaris i tallers de sensibilització i suport a les pimes en metodologies i tecnologies innovadores, sessions de networking que connectin oferta tecnològica amb la demanda dels empresaris, assessorament individualitzat per a la incorporació de les TIC o continguts en línia associats a l’adopció de tecnologies i processos. En aquest cas, s’adaptaran les actuacions de manera que contribueixin a revertir el despoblament i viabilitzin l’arrelament de futures generacions. Aquesta oficina, juntament amb les vuit oficines «Acelera Pyme» que també s’obriran a Catalunya i les Balears i les quaranta oficines ja existents a l’estat espanyol, constitueix la Xarxa d’Oficines «Acelera Pyme» en entorns rurals.

Aquest programa està finançat pel Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 13, "Impuls a la pime"; Inversió 3, "Digitalització i innovació".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Participants

Consell Comarcal del Pallars Jussà