Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Transformació dels residus de l’agricultura en noves oportunitats de negoci a Alcarràs

150 famílies impulsen la bioeconomia circular a partir de la valorització conjunta de les dejeccions ramaderes i altres excedents

Transformació dels residus de l’agricultura en noves oportunitats de negoci a Alcarràs

Alcarràs és el municipi amb més explotacions ramaderes de Catalunya i amb més caps de boví -uns 40.000, més unes 500 vaques en 2 granges de llet. El poble està convertint els residus de l’agricultura i la ramaderia en una oportunitat de negoci amb la creació d’Alcarràs Bio productors, un projecte finançat amb fons NextGenerationEU. Hi participen 150 famílies ramaderes que impulsen la valorització conjunta de les dejeccions del bestiar i altres excedents de la producció agrícola, ramadera i forestal.  Aquest projecte ha de permetre ampliar l’actual planta de compostatge que ocupa dues hectàrees i que produeix i comercialitza adob orgànic d’alta qualitat. La iniciativa s’alinea també amb el projecte BioHabCat, el hub de la Bio economia de Catalunya i projecte estratègic transformador de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran.

 

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 3 “Transformació ambiental i digital del sistema agroalimentari i pesquer” i Inversió 4 “Pla d'impuls de la sostenibilitat i la competitivitat de l'agricultura i la ramaderia (III): “Inversions en agricultura de precisió, eficiència energètica i economia circular en el sector agrari”.

 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Salut i resiliència econòmica, social i institucional