Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Xarxa ciclable Eurovelo 8 entre el pont d'Amposta i els Freginals

Els Eurovelos són diferents trajectes promoguts per la Unió Europea que volen acabar traçant una xarxa de vies pedalables que recorrin tota Europa

Andrew Gook - Unsplash
Andrew Gook - Unsplash

La segona edició del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, finançat amb fons Next Generation ha atorgat un total de 3 milions d’euros al projecte presentat pel COPATE, on hi han participat els 4 Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre. Dins d’aquests 3 milions, la part que li pertoca a la comarca del Montsià, un total de 700.000 €, tindrà un impacte directe al municipi d’Amposta, i és que el projecte emmarcat en aquesta subvenció inclou la realització del tram de l’Eurovelo 8 que recorre des del Pont d’Amposta fins a Freginals per l’antiga carretera.

Els Eurovelos són diferents trajectes promoguts per la Unió Europea que volen acabar traçant una xarxa de vies pedalables que recorrin tota Europa. En aquest cas, Amposta es troba en el traçat de l’Eurovelo 8, que recorre tota la Mediterrània, des de Grècia fins a Cadis.

El recorregut travessa la ciutat, entrant pel Pont Penjant, des de l’Avinguda Alcalde Palau fins a la rotonda de la Castellania, passant per la Plaça del Mercat i l’Avinguda Santa Bàrbara. En aquest projecte també s’inclou la transformació de la rotonda de la C-12 per enllaçar amb l’antiga carretera de Freginals, i adaptar aquest nexe viari al pas de bicicletes amb una rotonda adaptada per al pas de bicicletes i els cotxes. El traçat recorre l’antiga carretera passant per Favaret i pel costat de Temps de Terra.

A banda també és important destacar que dins del tram corresponent al Baix Ebre, es lligarà el carril Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava amb el pont Penjant d’Amposta, així amb la creació d’aquests pocs quilòmetres de carril bici, s’unirà Amposta i Tortosa per la banda del riu corresponent al Baix Ebre.

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 14, "Pla de modernització i competitivitat del sector turístic"; Inversió 1, "Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transició verda

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Consorci Polítiques Ambientals Terres de l'Ebre (COPATE)