Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Desplegament del nou servei de bilicleta pública a Eivissa

Eivibicing comptarà amb 20 estacions i 200 bicicletes, la meitat elèctriques    

Eivibicing

Els fons NextGenerationEU estan finançant el desplegament d’Eivibicing, el nou servei de bicicleta pública d’Eivissa. El projecte, que coordina l’Ajuntament, permetrà posar en 20 estacions distribuïdes per tota la ciutat i 200 bicicletes, 100 d’elles elèctriques. El servei s’adreça tant als residents com a turistes i es posa en marxa amb uns preus assequibles per a usos puntuals i amb ofertes d’abonament per a residents amb un cost anual de 35 euros. La xarxa d’estacions es coordinarà amb la creació de carrils bicicleta a la carretera E-10 i al carrer Extremadura amb connexió al Passeig Marítim-Jesús i amb aparcaments segurs. Amb tot, es preveu la reducció del nombre de vehicles a la zona centre, la recuperació d’espais degradats per la presència agressiva de cotxes i el foment de la intermodalitat bicicleta-transport públic.

El projecte, que compta amb una subvenció d’1,7 milions d’euros dels fons NextGenerationEU, té l’objectiu d’augmentar un 20% els viatges no motoritzats (que avui representen el 40% dels viatges que es fan cada dia). Parteix també d’una dada que demostra el potencial de la bicicleta per millorar la sostenibilitat en la mobilitat urbana, i és que el El  45% dels viatges motoritzats que es fan a Eivissa tenen una durada inferior als 10 minuts

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 1, “Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans” i inversió 1 “Zones de baixes emissions i transformació digital i sostenible del transport urbà i metropolità”. 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Transició verda

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Ajuntament d’Eivissa