Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Formació a mida per a empreses en sectors estratègics a través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya ha posat en marxa el programa Conforcat a Mida, que compta amb prop de set milions d'euros del fons NextGenerationEU per atendre directament les necessitats de formació de les empreses amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat. Aquesta iniciativa promou la qualificació i requalificació del personal vinculat a empreses o agrupacions d'empreses mitjançant relacions laborals. Concretament, ofereix l'oportunitat d'adquirir competències emergents en 26 famílies professionals de formació professional, que abasten àmbits com instal·lació i  manteniment, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, sanitat, serveis socioculturals i a la comunitat i hostaleria i turisme.

Les accions formatives poden ser presencials, en línia o una combinació de les dues i tenen una durada d'entre 30 i 60 hores. El finançament varia segons els mòduls, amb un rang que va des dels 549€ per persona per a una formació de 60 hores fins als 245€ per 30 hores. El finançament està disponible abans de l'inici de la formació.

A la primera convocatòria de 2022, amb un pressupost previst de 14.743.584 euros, es van concedir subvencions a 57 entitats catalanes, que inclouen empreses i agrupacions d'empreses, per un total de 6.956.175€. La convocatòria de 2023 té un pressupost inicial de 29.701.403 €.

 

 

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 20, “Pla estratègic d’impuls de la Formació Professional” i Inversió 1 “Reskilling i upskilling de la població activa vinculat a qualifiacions professionals”.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament