Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Impuls a l’excel·lència en formació professional a Catalunya i les Illes Balears

Sis instituts d’FP reben fons NextGenerationEU per posicinar-se com a referents i creadors d’entorns d’innovació, sostenibilitat i emprenedoria en el sector sanitari, de l’automòbil, de la fabricació automatitzada, de les energies renovables i ...

formació professional a Catalunya i les Illes Balears
Foto: Escola del Treball

L’Institut Pere Martell de Tarragona en l'àmbit de l’automòbil, l’Institut Escola del Treball de Lleida i el CIFP Pau Casesnoves d’Inca en el sector de les energies renovables, l’Escola del Treball de Barcelona especialitzada en fabricació automatitzada; el CIPF Francesc de Borja Moll de Palma en el sector sanitari i el CIPF Juníper Serra, també, de Palma i en l’àmbit del turisme, rebran 5.878.814€ dels fons NextGenerationEU per impulsar un projecte d’aplicació del nou model de formació professional a Catalunya i les Illes Balears i seran els referents a nivell estatal en els seus àmbits professional per a altres centres. Aquests instituts de formació professional, cadascun amb un pla de treball propi i singular, treballaran en col·laboració amb empreses, centres de recerca, sindicats i tercer sector, i impulsaran la transformació digital i metodològica dels seus espais i equips. Així, per exemple, crearan aules tecnològiques i simuladors didàctics de realitat augmentada i virtual, duran a terme accions de formació de professorat dels diferents sectors provinents d’altres centres i comunitats autònomes, desenvoluparan projectes d’innovació i recerca i incorporaran tecnologia de darrera generació i treball en xarxa.

Aquests centres formen part de la Xarxa Estatal de Centres d’Excel·lència en Formació Professional, que està integrada per cinquanta centres representatius del conjunt de l’estat en les 14 famílies de formació professional. 

 

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 20 “Pla estratègic d'impuls de la formació professional” i Inversió 2 “Transformació Digital de la Formació Professional”.

 

Footer cat Next Gen

 

Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Participants

Institut Pere Martell

Institut Escola del Treball de Lleida

CIFP Pau Casesnoves

Escola del Treball de Barcelona

CIFP Francesc de Borja Moll

CIFP Juníper Serra