Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Internet per satèl·lit a les zones rurals

El projecte permetrà que tots els ciutadans, ajuntament i empreses de les àrees amb menys població puguin disposar de connexió de banda ampla    

Programa UNICO Demanda Rural
Web Hispasat

El programa UNICO Demanda Rural, finançat amb 76 milions d’euros del fons NextGenerationEU, portarà connexió de banda ampla 100% de les zones rurals i poc poblades del conjunt de l’estat. El programa preveu poder oferir un servei de connexió amb una capacitat de descàrrega de dades de 100 Mbp al mes a un preu assequible a qualsevol ciutadà, ajuntament, pime, autònom o organització sense ànim de lucre, sempre que no tingui cobertura de connexió terrestre fixa (fibra o cable). L’empresa Hispasat desplegarà la infraestructura de satèl·lit necessària per proveir el servei i facilitarà la seva instal·lació i posada en funcionament a través d’operadors. El programa te l’objectiu de tancar la bretxa digital i afavorir que la ciutadania pugui desenvolupar els seus projectes professionals i vitals, visqui on visqui. Es preveu que beneficiarà en total a 1,2 milions de llars espanyoles.

 

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 15 “Connectivitat digital, impuls de la ciberseguretat i desplegament del 5G” i Inversió 1 “Afavorir la vertebració territorial a través del desplegament de xarxes”.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transformació digital

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

HISPASAT