Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Recerca i transferència en hidrògen verd des de multiples seus catalanes

30 grups d’investigació afronten el repte de la descarbonització del sector productiu a partir de projectes concrets que contribueixen a nodrir la Vall de l’Hidrògen de Catalunya.

web vall de l’hidrògen
web vall de l’hidrògen

El projecte VAL2H2, finançat amb fons NextGenerationEU, és una de les primeres actuacions que liderarà la xarxa H2CAT.

El projecte és dut a terme per un consorci en el qual participen: Sorigué (coordinador); Indox Energy Systems; Universitat Rovira i Virgili; Eurecat Centre Tecnològic; Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya (IREC); i Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT).

VAL2H2 té per objectiu la investigació en noves tecnologies per a la generació, emmagatzematge i ús de l’hidrogen renovable a partir de la valorització de bioresidus amb la voluntat d’afrontar els reptes de la descarbonització de manera transversal, col·laborativa i oberta. Es tracta d’un treball en xarxa que ha de situar a Catalunya com a líder en la creació d’un ecosistema de transferència entre la investigació i l’entorn productiu, social i comercial en l’àmbit de l’hidrogen verd.

La xarxa H2Cat forma part de la Vall de l’Hidrògen de Catalunya, una iniciativa estratègica  plenament consolidada i on en formen part més de 70 empreses, mig centenar d’organismes públics, 14 associacions i clústers, 4 cambres de Comerç i 14 centres de coneixement i recerca.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 9: “Full de ruta de l’hidrogen renovable i la seva integració sectorial” i Inversió 1. “Hidrogen renovable: un projecte de país”

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transició verda

Finançament

Actors implicats

Participants

Acsa

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI

EURECAT

IREC

INDOX