Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Un banc de proves en innovació digital al servei de les PIMES

El Digital Innovation Hub de Catalunya posa a disposició de les pimes el testatge de la tecnologia digital més avançada gràcies als fons NextGenerationEU.

DIH4CAT HUB

El Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT) és un consorci públicoprivat creat per impulsar la digitalització de les petites i mitjanes empreses que ja va ser seleccionat per la Comissió Europea el 2022 per esdevenir un dels pols de transformació digital de les pimes a Europa. Ara ha rebut 1 714 416,62 euros dels fons NextGenerationEU per posar la tecnologia digital més avançada a l’abast de les pimes, les empreses emergents tecnològiques i les entitats públiques i ajudar-les a fer front als reptes que es deriven de la transició digital. L’ajut permet posar en marxa una finestreta única que ofereix la possibilitat de testejar tecnologies digitals i formar plantilles i equips abans d’invertir en àmbits tecnològics com ara la intel·ligència artificial, la supercomputació, la ciberseguretat, la connectivitat intel·ligent, la fabricació additiva i impressió 3D, la fabricació avançada i robòtica o la fotònica. Entre les empreses associades a aquest projecte hi trobem BASF, Mediapro, Orange, NTT Data, Microsoft, SECPhO i SDG Group. Al web del DIH4CAT es pot obtenir un informe d’auto-orientació personalitzat i immediat sobre l’estat de maduresa digital de l’empresa.

El projecte rep finançament del programa Europa Digital de la Comissió Europea que es complementa amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, on s’emmarca en el component 13, «Impuls a les pimes», i la inversió 3, «Digitalització i innovació».

Footer cat Next Gen

 

Pilar Next Generation
  • Transformació digital

Finançament

Actors implicats

Participants

Barcelona Supercomputing Center

Computer Vision Center

Eurecat

Foment del Treball Nacional

Generalitat de Catalunya

i2cat

ICFO

IESE

Leitat

PIMEC

Universitat Politècnica de Catalunya