Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Jornades informatives

Desmuntant la Desinformació

La jornada «Desmuntant la Desinformació» obre la Setmana de l’Alfabetització Mediàtica a Catalunya

L’Associació Learn to Check, juntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Universitat de Barcelona (UB), organitzen la jornada «Desmuntant la Desinformació. Learn to Check Media Literacy Summit for Educators». 

Aquesta jornada s’emmarca en la Setmana Mundial de l’Alfabetització Mediàtica i Informacional  que celebra la UNESCO del 23 al 25 d’octubre i que enguany està dedicada a l’«Alfabetització Mediàtica i Informacional als Espais Digitals: Una Agenda Col·lectiva».

La jornada «Desmuntant la Desinformació» obre els actes d’aquesta setmana a Catalunya i inclou una conferència inaugural a càrrec de la vicepresidenta de participació del professorat a News Literacy Project,Ebonee Otoo. News Literacy Project és una associació sense ànim de lucre que des de fa 15 anys treballa als Estats Units per implicar coordinadament periodistes i docents per l’educació mediàtica i enfortir la democràcia. La conferència de cloenda la impartirà el director de la Mohyla School of Journalism a Kíev i cofundador i director de Stopfake.orgYevhen Fedchenko. Stopfake.org és una web de fact-checking ucraïnesa fundada el 2014 per conscienciar i desmuntar la desinformació russa i que ha rebut diversos guardons. També hi participaran el responsable d’Educació i Drets Digitals de la Infància a UNICEF Espanya, Nacho Guadix; la consellera del CAC i coordinadora de la Comissió de Relacions amb la Societat, Infància, Gènere i Educació en Comunicació, Laura Pinyol; el cofundador de Drets Digitals i activista per la llengua, Àlex Hinojo; la directora pedagògica a Vedruna- Prats de la Carrera de Palafrugell, Montse Jiménez; el mestre, llicenciat en Comunicació Audiovisual i responsable del projecte «Canal de Reporters» del departament d’Educació, Salvi Canadell i el mestre, psicopedagog i Doctor en Pedagogia (Blanquerna – URL), Miquel Àngel Prats, entre d’altres.

  • desinformació
  • dilluns 23 octubre 2023, 16:00 - 21:00 (CEST)

Informació pràctica

Quan
dilluns 23 octubre 2023, 16:00 - 21:00 (CEST)
On
Paranimf de la Universitat de Barcelona
Llengües
Catalan
Lloc web
Inscripcions i més informació de l'esdeveniment

Descripció