Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Formació i tallers

Dia Europeu de les Llengües 2023

Ens complau convidar-vos a la celebració del Dia Europeu de les Llengües 2023 a Barcelona que tindrà lloc el dia 20 de setembre.

DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES 2023 A BARCELONA

EUNIC Barcelona —integrat per Goethe-Institut Barcelona, Institut français i Istituto Italiano di Cultura—, juntament amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, organitzen un programa al voltant de l’aprenentatge de llengües i l’intercanvi cultural. Us hi esperen diferents activitats, des de tallers creatius fins a contacontes, una conferència cultural i un tast gastronòmic, a més d’informació i assessorament sobre l’aprenentatge d’idiomes en els instituts culturals coorganitzadors.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: «Pell mutant», de Jordi Nin

«Pell mutant» és un treball fotogràfic d’arqueologia del present que busca els espais migratoris de la ciutat on les persones abandonen els seus missatges.

 

LA SALA DELS IDIOMES

Conversa i assessorament sobre cursos d’alemany, francès o italià amb professorat nadiu dels instituts culturals participants.

 

TALLER D’ART: «Streetart amb les paraules» (18:00 h)

Amb l’artista francès Zach Oreo aprendrem els estils de lletra del grafitti a través de paraules dels diferents idiomes i prepararem una petita exposició amb les nostres creacions.

Per a joves de 12 a 15 anys, places limitades (cal inscripció prèvia)

A càrrec d’Antoine Careil i Zach Oreo

Activitat en castellà

 

CONTACONTES: «Contes que se’n van de viatge» (18:00 h)

A quants països es deixa anar els cabells la Rapunzel? I què té a veure Nasreddin amb Sardenya? La narradora Monika Klose fa reviure l’antiga tradició de la narració oral amb històries que fa temps que van traspassar les fronteres entre països i llengües.

Per a tots els públics

A càrrec de Monika Klose

Activitat multilingüe (alemany, francès, català i castellà)

 

TALLER DE PAPIROFLÈXIA: «Paraules que se’n van de viatge» (18:30 h)

Siesta, piano, Müsli, bureau, allioli: tots coneixem moltes paraules que ens han arribat d’altres llengües. Us proposem tornar a fer viatjar els mots amb un taller de paper i paraules!

Per a tots els públics

A càrrec d’Ulrike Müller i Audrey Beurel

Activitat multilingüe (alemany, francès, català i castellà)

 

CONFERÈNCIA: «Le Grand Tour, ou l’art de se balader en Europe» (18:30 h)

De la mà de la historiadora de l’art Véronique Michel farem un viatge a l’Europa dels segles XVIII i XIX en què coneixerem els orígens del «Grand Tour» dels viatgers d’aquell temps: una aventura entre la riquesa cultural i la bellesa natural.

A càrrec de Véronique Michel

Activitat en francès 

 

ACTUACIÓ MUSICAL: Èxits contemporanis de la música italiana i europea (19:30 h)

A càrrec de Vanessa Grillone

La cantant italiana establerta a Barcelona Vanessa Grillone ens proposa un viatge per la música italiana en què també hi haurà lloc per a cançons en altres llengües per celebrar la diversitat lingüística d’Europa.

Tothom que ens acompanyi en alguna activitat de la jornada podrà participar en un sorteig i optar a guanyar premis com ara vals de llibres, descomptes especials per als cursos d’idiomes o petits obsequis de les institucions organitzadores.

A més, a partir de les 19 h s’oferirà un tast gastronòmic per viatjar pels diferents països presents en la jornada a través de les seves especialitats culinàries.

  • llenguatge
  • dimecres 20 setembre 2023, 17:30 - 21:00 (CEST)
  • Barcelona, Espanya

Informació pràctica

Quan
dimecres 20 setembre 2023, 17:30 - 21:00 (CEST)
On
Goethe-Institut Barcelona
C/ de Roger de Flor, 224, 08025 Barcelona, Espanya
Llengües
Multiple languages

Descripció