Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Debats públics

Lliurament del Premi Ernest Udina 2021 a Judy Dempsey

L’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, acull el lliurament del premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021”, que atorga anualment l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), a la periodista Judy Dempsey.

Inscripcions fins omplir aforament a http://epinsta.eu/PremiUdina2021.

Judy Dempsey (Dublín, 1956), periodista especialitzada en temes europeus amb una llarga trajectòria en mitjans com el Financial Times, The Economist o l’International Herald Tribune, recollirà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021, el divendres 17 de desembre, a les 12h, a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90 1r).

L’acte d’entrega tindrà un aforament limitat a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19. És per això que és imprescindible inscriure’s a http://epinsta.eu/PremiUdina2021. Un cop assolit l’aforament màxim fixat, no serà possible accedir a la sala. L’acte serà retransmès per streaming a través de la pàgina web de l’APEC: http://www.apec.cat/

El jurat del premi ha valorat “la capacitat d’anàlisi i vocació didàctica” d’una periodista amb un impressionant recorregut per la primera línia del periodisme internacional que “ha cobert els principals capítols de la història recent de la UE amb l’àmplia perspectiva de treballar a cavall entre Brussel·les i Berlin”. Des dels anys 80 fins a l’any 2013, Judy Dempsey (Dublín, 1956) ha informat sobre les guerres balcàniques, l’ampliació de la UE, l’arribada de l’euro, les conseqüències de l’11-S i l’evolució política d’Alemanya, des de Helmut Kohl fins a Angela Merkel.

Dempsey ha estat corresponsal a Alemanya i a l’Est d’Europa (2004-2011), així com columnista (2011-2013), per a l’International Herald Tribune. També ha treballat per al Financial Times com a corresponsal a Brussel·les (2001-2004), Jerusalem (1996-2001), Berlin (1992-1996) i com a corresponsal per a l’Est d’Europa des de Londres (1990-1992). Dempsey va iniciar la seva carrera als anys 80 informant sobre Europa Oriental i Central per al Financial Times, l’Irish Times i The Economist.

El jurat del premi també ha valorat que enguany se celebra el 10è aniversari del bloc Strategic Europe (acollit pel think tank Carnegie Europe), que, sota la direcció de Dempsey, avui és una “eina clau per prendre el pols periòdicament a la UE”.  

En edicions anteriors han rebut el premi Ernest Udina: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dündar, Griselda Pastor, Jean Quatremer i Anna Bosch.

El Premi compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Diplocat.

 

 

  • llibertat de premsa
  • divendres 17 desembre 2021, 12:00 - 14:00 (CET)
  • Barcelona, Espanya
  • Retransmissió en directe disponible

Informació pràctica

Quan
divendres 17 desembre 2021, 12:00 - 14:00 (CET)
On
Aula Europa
Passeig de Gràcia, 90, 08008 Barcelona Barcelona, Espanya
Llengües
Spanish
Organisers
Representation in Spain – Barcelona
Lloc web
Inscripcions

Descripció