Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Debats públics

Presentació-diàleg de l’informe sobre la pobresa de les dones a Europa

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza dijous 3 de març a les 18h30 la presentació-diàleg de l’informe “sobre la pobresa de les dones a Europa”, amb la seva ponent, Lina Gálvez Muñoz (S&D).

L’eurodiputada Lina Gálvez Muñoz (S&D), membre de la comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere i vicepresidenta de la comissió d’Indústria, Investigació i Energia, presentarà a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg Gràcia, 90), l’informe d’iniciativa “sobre la pobresa de les dones a Europa”, del qual és ponent. L’acte comptarà també amb la participació de la presidenta de la Fundació SURT, Fina Rubio Serrano, i la directora executiva de Calala Fondo de Mujeres, María Palomares Arenas. L’acte serà moderat per la periodista Milagros Pérez Oliva.

Inscripcions fins omplir aforament al següent formulari: IWD2022LinaGalvez

La trobada també es podrà seguir en directe a través del canal YouTube de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a youtube.com/ParlamentEuropeu.

Informe d’iniciativa sobre “la pobresa de les dones a Europa”

El passat 25 de gener, Lina Gálvez (S&D) presentava aquest informe a la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere: “El Parlament podria demanar una aproximació amb perspectiva de gènere tant a la transició digital com a la transició verda, per aconseguir que ambdues no solament es tradueixin en major igualtat de gènere sinó també en menys pobresa per a les dones durant els pròxims anys. Garantir l'accés en igualtat a serveis bàsics, com la sanitat i  l'educació, implica millorar la capacitat redistributiva dels estats i el funcionament dels estats de benestar. Per a això, necessitem un finançament adequat, la qual cosa depèn d'una fiscalitat justa i progressiva.”

Segons l’informe, la pobresa i el risc d’exclusió social de les dones a Europa s’han agreujat durant la pandèmia de la Covid-19. Principalment en els grups vulnerables com les mares solteres, les dones de més de 65 anys, les dones amb discapacitat i les dones d’origen migrant. Aquesta manca de recursos també augmenta la probabilitat que puguin patir violència de gènere. El text remarca la necessitat d’una estratègia europea de lluita contra la pobresa per a 2030 i la incorporació de la perspectiva de gènere en tots els nivells del procés pressupostari de la UE. Proposa la creació d’objectius concrets que se centrin a reduir la pobresa de les dones i l’analitzin des d’una perspectiva interseccional, tenint en compte: l'origen migrant, l'edat, la raça, l'orientació sexual i la identitat de gènere.

L’informe sobre la pobresa de les dones a Europa es votarà en comissió parlamentària el 22 de març i en sessió plenària durant el ple del 2-5 de maig a Estrasburg.
 

  • pobresa | drets de la dona
  • dijous 3 març 2022, 18:30 - 20:00 (CET)
  • Barcelona, Espanya
  • Retransmissió en directe disponible

Informació pràctica

Quan
dijous 3 març 2022, 18:30 - 20:00 (CET)
On
Aula Europa
Passeig de Gràcia 90, 08008 Barcelona, Espanya
Llengües
Spanish
Organisers
Liaison Office in Spain – Barcelona
Lloc web
Més informació