Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa15 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Acostem la UE a la ciutadania: la Comissió presenta la xarxa «Construir Europa amb els representants locals» a l’Smart Cities Expo World Congress de Barcelona

Cinc mesos després de l’inici de la convocatòria per als representants locals, el juny del 2022, la Comissió Europea presenta la xarxa «Construir Europa amb els representants locals» (BELC, per les seves sigles en anglès) a l’Smart Cities Expo World Congress, un congrés sobre les ciutats i les comunitats intel·ligents que se celebra a Barcelona del 15 al 17 de novembre.

 

Aquest esdeveniment presenta una oportunitat sense precedents atès que combina un format d’exposició i un centre de conferències internacionals sobre clima i energia i reunirà les ciutats i els diversos sectors econòmics, oradors d’alt nivell i responsables de la presa de decisions en l’àmbit públic. A Barcelona s’hi donaran cita 700 ciutats i regions per compartir coneixements i experiències. Alcaldes, regidors i tècnics de l’administració pública d’arreu d’Europa seran convidats a unir-se a la xarxa de nova creació «Construir Europa amb els representants locals» com una manera d’escurçar distàncies entre les institucions de la UE i la ciutadania europea.

 

En el marc de l’estand de la Comissió Europea, la xarxa BELC presentarà els seus primers resultats i atraurà nous membres interessats a col·laborar en la responsabilitat compartida de comunicar la UE a nivell local. La iniciativa ja compta amb 300 membres que s’hi han unit des de 19 països de la UE, i a Espanya en particular la xarxa ha tingut molt bona recepció, atès que ja s’han rebut 72 sol·licituds, de les quals catorze provenen de governs locals intermedis, que es postulen amb un paper de coordinació: el panorama general mostra una atenció especial per als afers europeus en tots els nivells del govern local. Si bé els membres són designats pel seu ajuntament o administració local, les autoritats coordinadores són entitats intermediàries que poden formar part de la xarxa BELC en la seva capacitat personal, com és el cas dels representants individuals. Els coordinadors són clau per a la participació a la xarxa dels municipis petits, que poden no tenir capacitat per dedicar-hi temps, així com per recollir-ne les opinions.

 

Els membres de BELC tenen un accés privilegiat a les fonts de comunicació oficials de la UE en la seva llengua, a seminaris en línia i presencials per fomentar la participació de la ciutadania en afers europeus, a visites prioritàries a les institucions a Brussel·les i a informació específica sobre temes seleccionats prèviament. La xarxa BELC s’implementa en cooperació amb el Comitè de les Regions i la Xarxa europea de representants regionals i locals. Els representants locals poden sol·licitar l’ingrés a totes dues xarxes.

 

Visiteu-nos a l’estand de la Comissió Europea a l’Smart Cities Expo World Congress.

Fira Gran Via, palau 2, nivell 0, carrer B, estand 21

infoateu-councillors [dot] eu (info[at]eu-councillors[dot]eu)

https://building-europe-with-local-councillors.europa.eu/es

Detalls

Data de publicació
15 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona