Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa17 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona

Amèrica Llatina: el BEI anunciarà finançament per valor de 800 milions d’euros per a projectes d’acció pel clima a l’Argentina, el Brasil i Xile en la cimera UE-CELAC

Tots els projectes finançats formen part de la iniciativa Global Gateway de la Unió Europea.

Durant la Cimera de Caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea i la Comunitat d’Estats Llatinoamericans i Caribenys (CELAC), el Banc Europeu d’Inversions (BEI) anunciarà la signatura de diversos préstecs per finançar projectes d’acció pel clima a l’Argentina, el Brasil i Xile. Tots els projectes formen part de la iniciativa Global Gateway de la Unió Europea, que finança projectes que contribueixin a millorar la connectivitat mundial i regional en els sectors digital, climàtic, del transport, sanitari, energètic i educatiu.

Els projectes van des del finançament del primer préstec hipotecari residencial per a habitatges eficients fora de la UE fins al suport a la indústria de l’hidrogen renovable; des de l’ampliació, la modernització i la millora de la resiliència de les xarxes de transport d’electricitat fins al foment de projectes d’energies renovables, eficiència energètica i bioeconomia; des del finançament de programes de gestió integrada de residus fins a la instal·lació de panells solars fotovoltaics en domicilis particulars, pimes i empreses d’àmbit local.

Rerefons

Sobre BEI Global a l’Amèrica Llatina

BEI Global presta suport econòmic a projectes a l’Amèrica Llatina des del 2022: facilita inversions a llarg termini en condicions favorables i brinda el suport tècnic necessari per garantir que aquests projectes assoleixin resultats positius en termes socials, econòmics i mediambientals. D’ençà que va començar a operar a l’Amèrica Llatina el 1993, el BEI ha proporcionat finançament per un valor total aproximat de 13 000 milions d’euros en suport de més de 150 projectes en quinze països de la regió.

Sobre la iniciativa Global Gateway

EIB Global és un soci clau en la implementació de la iniciativa Global Gateway de la Unió Europea, que té per objecte donar suport a projectes sòlids que millorin la connectivitat mundial i regional en els sectors digital, climàtic, del transport, sanitari, energètic i educatiu. La inversió en connectivitat constitueix una de les activitats principals de BEI Global, que beu dels 65 anys d’experiència del banc en aquest àmbit. Juntament amb els nostres socis, altres institucions i estats membres de la UE, d’aquí a finals del 2027 ens proposem donar suport a una inversió per valor de 100 000 milions d’euros —aproximadament un terç de la dotació total de la iniciativa—, també a l’Amèrica Llatina.

Detalls

Data de publicació
17 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona