Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa6 octubre 2023Representation in Spain – Barcelona

Arrenca la Setmana de la Programació de la UE 2023 per animar la gent jove a adquirir competències digitals i de programació

Enguany la Setmana de la Programació de la UE comença aquest dissabte, 7 d’octubre. Dilluns, 9 d’octubre, de 16:00 h a 18:00 h se celebrarà un acte que s’emetrà en línia en el qual ponents del camp de l’educació i de les competències digitals avançades compartiran els seus punts de vista sobre la importància de la programació i connectaran en directe amb escoles que presentaran accions educatives destacables en l’àmbit de la programació. L’objectiu de la Setmana de la Programació és animar la gent jove a endinsar-se en la programació i a dedicar-se professionalment als camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (CTEM).

Hi ha una gran manca d’especialistes en tecnologies digitals avançades. La UE s’ha compromès a millorar les competències digitals bàsiques d’almenys el 80 % de les persones entre 16 i 74 anys. El primer informe sobre l’estat de la Dècada Digital mostra que si no s’impulsen canvis significatius, la UE quedarà en una posició molt endarrerida ja que el 2030 només el 59 % de la població comptarà amb competències digitals bàsiques. Així, doncs, cal fer més per assolir l’objectiu de la UE.

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, ha declarat: «En els pròxims anys la UE necessitarà cada vegada més especialistes en TIC qualificats i creatius. Hem d’ajudar a despertar l’interès del jovent i animar-los des de ben aviat perquè entrin en el món de la ciència i la tecnologia. La Setmana de la Programació de la UE és una iniciativa important per fer participar les criatures en activitats sobre la programació i la informàtica.»

Aquest any se celebra l’onzena edició de la Setmana de la Programació de la UE, que tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre. Tothom hi pot participar, i s’han distribuït gratuïtament materials per ajudar els organitzadors de les activitats, com ara els docents, i hi ha un mapa interactiu que mostra les activitats per zona.

Detalls

Data de publicació
6 octubre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona