Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa24 febrer 2023Representation in Spain – Barcelona5 min read

Barcelona acollirà per primera vegada l’acte oficial del Mes Europeu de la Diversitat

La iniciativa se celebra al llarg del mes de maig, per tercer any consecutiu, amb la finalitat de promoure la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral

El Mes Europeu de la Diversitat, una iniciativa de la Comissió Europea que tindrà lloc durant el mes de maig arreu d’Europa, arribarà a Barcelona de la mà de la Fundación Diversidad. La capital catalana acollirà l’acte oficial a Espanya d’aquesta iniciativa que té l’objectiu de promoure la diversitat i la inclusió laboral en les empreses. Se celebrarà el 22 de maig a la seu de la Comissió Europea a Barcelona i es podrà seguir en línia.

Fundación Diversidad, com a promotora de la Carta de la Diversitat a Espanya, juntament amb la Plataforma Europea de Cartes per la Diversitat i la Comissió Europea, impulsaran que les empreses i institucions se sumin a aquest Mes amb campanyes de sensibilització, tallers, formacions i compartint bones pràctiques que fomentin el progrés social i la competitivitat econòmica.

 

Activitats sobre diversitat arreu de la Unió Europea

 El Mes Europeu de la Diversitat s’inaugurarà oficialment els dies 27 i 28 d’abril de 2023 a Brussel·les amb la comissària d’Igualtat, Helena Dalli, en un acte en què també s’anunciaran els guanyadors dels Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat. En aquest esdeveniment hi participaran ciutats i regions, responsables polítics, gestors de la diversitat, directors i directores generals de les entitats signants de la Carta de la Diversitat, altres organitzacions i parts interessades.

Els premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023 se celebren per segona vegada i, en aquesta ocasió, hi haurà dues categories: autoritats locals amb menys de 50 000 habitants i autoritats locals amb més de 50 000 habitants. A més, enguany es concedirà un Premi especial a les iniciatives d’igualtat LGTBIQ+. L’any passat van ser guardonades una comunitat autònoma i dues ciutats espanyoles: la Comunitat Autònoma d’Andalusia, la ciutat de Barcelona i la ciutat d’Antequera.

«Cal que treballem plegats per superar aquests temps difícils. La diversitat i la inclusió fomenten comunitats cohesionades i treuen el màxim rendiment de la innovació i del creixement. Per assolir-ho, cal que aprofitem tots els talents i que no quedi ningú enrere. Per tant, és important avaluar en quin punt ens trobem i si les nostres polítiques de diversitat estan funcionant. Faig una crida a totes les organitzacions perquè el mes de maig del 2023 celebrin amb nosaltres el Mes Europeu de la Diversitat i adoptin una postura ferma en favor de llocs de treball diversos, inclusius i igualitaris», ha declarat Helena Dalli, comissària d’Igualtat.

Totes les organitzacions que ho desitgin poden presentar la seva activitat en favor de la diversitat a través del web eudiversity2023.eu, on també trobaran un cercador amb les iniciatives registrades. El 2022 Espanya va ser un dels països de la UE amb més actes inscrits.

 

Recursos per celebrar el Mes Europeu de la Diversitat

A més, com cada any, s’han publicat al web del Mes Europeu de la Diversitat diverses imatges i plantilles que les organitzacions poden descarregar i fer servir de manera gratuïta en el seu web, butlletí de notícies o signatura de correu electrònic. També s’hi pot trobar una Guia del Mes Europeu de la Diversitat 2023 que té com a objectiu inspirar i donar una sèrie de consells sobre el tipus d’activitats que les empreses poden organitzar al llarg del Mes. L’etiqueta serà #EUDiversityMonth (#MesEuropeudelaDiversitat) i el lema oficial, “Construint ponts”. La Comissió Europea i la Plataforma de Cartes de la Diversitat també han dissenyat un repertori d’eines per a empreses que vulguin participar en el Mes Europeu de la Diversitat organitzant activitats sobre diversitat, promovent la diversitat en el lloc de treball i celebrant el Mes Europeu de la Diversitat en les xarxes socials.

 

Més de 1 500 organitzacions ja s’han compromès amb la diversitat

A través de la Carta de la Diversitat, Fundación Diversidad ha aconseguit que més de 1 500 organitzacions signin el seu compromís amb la no discriminació. Es tracta d’un decàleg de principis sobre inclusió i diversitat perquè les empreses s’hi adhereixin de manera voluntària. A Europa ja n’hi ha més de 15 000 signants d’ençà de la posada en marxa de la iniciativa el 2004. A Espanya, per unir-se a aquest moviment en favor de la diversitat en l’àmbit laboral cal emplenar el següent formulari en línia, que està obert a tota mena d’organitzacions i empreses, independentment de la seva mida i sector d’activitat, i és totalment gratuït.

El 2 de març, Fundación Diversidad i la Representació de la Comissió Europea a Espanya celebraran una trobada digital oberta i gratuïta en què explicaran totes les activitats que tindran lloc a Espanya en el marc del Mes Europeu de la Diversitat.

 

Sobre Fundación Diversidad

Fundación Diversidad, promoguda per Alares, té com a objetivo fomentar i aconseguir que els deu principis de la Carta Europea de la Diversitat s’implantin en les empreses i institucions a Espanya. L’organització treballa per impulsar la diversitat i la inclusió en empreses i institucions a Espanya per potenciar el progrés social i la competitivitat econòmica a través de la sensibilització, la investigació i la divulgació. Els socis de la Fundación Diversidad són: Admiral Seguros, Allianz, AXA, BASF, BD, Boehringer Ingelheim, CaixaBank, Cepsa, Clarios, Correos, Humana&Mente, Iberdrola, JTI, LATAM Airlines, Leroy Merlin, Lilly, Nationale-Nederlanden, Orange, Penguin Random House, Provital Group, Richemont, Sacyr i Vivofácil.

Més informació: https://fundaciondiversidad.com

 

Sobre la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

La Representació de la Comissió a Barcelona és l’oficina de representació i informació de la Comissió Europea per a la zona de Catalunya i les Illes Balears. Forma part de la Representació de la Comissió Europea a Espanya i entre les tasques que té assignades hi ha la difusió d’informació d’interès sobre la UE, la col·laboració i interlocució amb les institucions públiques i els agents socials i econòmics, així com l’organització d’actes i el desenvolupament de campanyes de comunicació.

Més Informació:

Representació de la Comissió Europea a Barcelona: https://ec.europa.eu/barcelona

Representació de la Comissió Europea a Espanya: https://spain.representation.ec.europa.eu/index_es

 

Contacte de comunicació:

Fundación Diversidad

Juanfran Velasco

Telèfon: 912 75 05 55

E-mail: comunicacionatfundaciondiversidad [dot] com (comunicacion[at]fundaciondiversidad[dot]com)

 

Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Carlota Martí

Telèfon: 93 467 78 12

Email: Carlota [dot] MARTI-NIUBOatec [dot] europa [dot] eu (Carlota[dot]MARTI-NIUBO[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Detalls

Data de publicació
24 febrer 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona