Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article30 setembre 20201 min read

Barcelona aposta per la mobilitat sostenible amb l’ajuda de la Unió Europea

ejjahofx0aamf4n.png
© EU
La Comissió von der Leyen ha fet una gran aposta per a la sostenibilitat i el futur del planeta amb el Pacte verd europeu, una iniciativa ambiciosa que vol convertir Europa en el primer continent neutre climàticament al 2050 i proposa reduir les emissions un 55% d’ara al 2030. Per fer-ho possible s’estan posant en marxa diferents accions en molts àmbits com, per exemple, el transport urbà. És en aquest context que s’emmarquen dos projectes per desplegar una flota d’autobusos urbans ecològics amb el suport de la Comissió Europea que s’estan duent a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

D’una banda aquest dimarts la Comissió Europea ha anunciat el finançament de la renovació de la flota d’autobusos de Barcelona amb 9,2 milions d’euros per fer-la més sostenible. Els fons europeus, que provenen del mecanisme “Connectar Europa”, serviran per finançar el 19% del cost del 108 nou autobusos d’hidrògen, gas natural i elèctrics així com la infraestructura de recàrrega. Aquest és un dels cinc projectes que la Comissió Europea ha seleccionat per impulsar un transport més sostenible a la Unió Europea. Es destinen 54,7 milions d'euros als cinc projectes, que, a banda del de Barcelona, es desenvolupen a França, Itàlia i Alemanya. Es preveu que la signatura dels ajuts es faci com a molt tard el març de l'any que ve. Aquí podeu trobar més informació.

D’altra banda, TMB acaba de comprar vuit autobusos d’hidrogen, els primers per a un servei urbà a Espanya, l’adquisició compta amb el suport del programa europeu JIVE 2 de promoció dels vehicles de pila de combustible i zero emissions, cofinançat per la Unió Europea, en què TMB és l’únic operador espanyol que hi participa. El projecte s’impulsa amb la col·laboració de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) En aquest enllaç podeu trobar més informació.

Més informació

Detalls

Data de publicació
30 setembre 2020