Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article17 maig 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Catalina Guerrero, Julián Cabrera i Marta Carazo, guanyadors del Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga

Catalina Guerrero, delegada de l’Agència EFE a Brussel·les, Julián Cabrera, director d’informatius d’Onda Cero, i Marta Carazo, corresponsal de TVE a Brussel·les, han estat els guardonats.

Premi Salvador de Madariaga

En la categoria de premsa escrita, Catalina Guerrero s’ha fet valedora del premi «per la seva llarga trajectòria informant sense fatiga sobre l’actualitat europea en tots els seus diversos angles, sempre amb rigor i imparcialitat i amb l’orgullós anonimat propi de les agències de notícies».

En la categoria de ràdio, el jurat ha destacat de Julián Cabrera els seus «setze anys al capdavant dels serveis informatius, que acredita les qualitats periodístiques inspirades en els valors fundacionals de la UE. La imparcialitat i el pluralisme de què ha fet gala al llarg de la seva dilatada trajectòria es projecten avui a tota la programació de la cadena».

Durant les seves deliberacions, el jurat ha decidit atorgar el premi a la categoria de televisió a Marta Carazo pel seu «rigor i la seva claredat; per saber traslladar i explicar de manera entenedora la Unió Europea i fer-ho des de tots els punts de vista, no només l’institucional. Marta Carazo ha sabut adaptar a la televisió, com pocs periodistes, la informació de la Unió Europea i ho ha fet no només explicant les decisions, sinó intentant donar veu als que directament són els més afectats per aquestes decisions».

 

El jurat

Les deliberacions del jurat de la XXVIII edició del Premi es van celebrar a la seu de l’Associació de Periodistes Europeus el 10 de març del 2022, sota la presidència de José Manuel García-Margallo, exministre d’Afers Exteriors. El jurat ha estat integrat per Diego Carcedo, president de l’Associació de Periodistes Europeus; Íñigo Alfonso, director de «Las mañanas» de RNE; José Miguel Azpiroz, d’Onda Cero; Montserrat Domínguez, directora de Continguts de la Cadena SER; Javier García Vila, director d’Europa Press; Montserrat Lluis, directora general del Grupo COPE; Xavier Mas de Xaxàs, corresponsal diplomàtic de La Vanguardia; Rosalía Mayor, presidenta de l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant; Jesús Morales, director adjunt de 20 Minutos; Pablo Morán, cap d’Internacional de Cadena SER; Sandrine Morel, corresponsal de Le Monde a Espanya; Ana Mª Núñez-Milara, d’El Mundo; Elena Ochoa, de TVE; Alfonso R. Aldeyturriaga, director de COLPISA; Karina Sainz Borgo, de l’ABC, i Carmen Vela, excorresponsal a Berlín de la Cadena SER. Han actuat com a secretaris sense vot María Ángeles Benítez, directora de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, i Miguel Ángel Aguilar, secretari general de l’Associació de Periodistes Europeus.

El Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga

El premi, consistent en un diploma i una dotació de 12 000 euros en cada modalitat (premsa escrita, ràdio i televisió) el convoquen anualment l’Associació de Periodistes Europeus, la Representació a Espanya de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Madrid. Premia la tasca de professionals dels mitjans de comunicació que amb la seva feina permeten que es formi una opinió pública al voltant de la Unió Europea contrastada i amb bases d’informació sòlides.

La cerimònia d’entrega tindrà lloc el 25 de maig a Alacant.

Detalls

Data de publicació
17 maig 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona