Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article11 maig 2023Representation in Spain – Barcelona3 min read

Catalunya i les Illes Balears celebren el Dia d’Europa

Resum de totes les activitats del 9 de maig, Dia d'Europa 2023

dia europa

Catalunya i les Illes Balears celebren el Dia d’Europa

El 9 de maig se celebra el Dia d’Europa per commemorar l’aniversari de la Declaració Schuman de l’aleshores ministre d’Afers Exteriors francès que al 1950 proposava posar en comú la producció de carbó i de l’acer de França i Alemanya per acabar d’una vegada per totes amb les guerres que havien assetjat el continent. L’efemèride s’ha celebrat a Catalunya i les Illes Balears amb diferents actes ciutadans i institucionals, a continuació en repassem alguns.

Desplegament d’una bandera gegant al centre de Barcelona

Al bell mig de la plaça Sant Jaume es va desplegar una bandera europea de 22×17 metres. Vint-i-dos cantants de l’Òpera Jove de Catalunya i del Conservatori del Liceu van interpretar l’himne europeu (un fragment de l’últim moviment de la Novena simfonia de Beethoven) portant aquesta bandera. La bandera europea simbolitza la pau, la unitat, la solidaritat i l’harmonia. L’himne és un homenatge a la germanor de la humanitat.

 

Gimcana sobre desinformació

A la mateixa plaça de Sant Jaume es va organitzar una gimcana sobre desinformació per a més de noranta joves de primària i secundària de diferents escoles de Catalunya. Els alumnes van aprendre a contrastar la informació d’una manera lúdica i a consumir-la d’una manera crítica. A través de diferents proves, els joves van treballar l’avaluació de la fiabilitat de fonts, la distinció entre fets i opinions, la detecció d’imatges manipulades o la comprensió dels diferents actors que intervenen en la desinformació.

 

gincama

 

Espectacles Kalòpsia: un planeta no tan diferent a les biblioteques de Catalunya i les Illes Balears

En el marc del Dia d’Europa, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat un cicle d’espectacles de Kalòpsia: un planeta no tan diferent a les biblioteques de Catalunya i les Illes Balears amb l’objectiu d’apropar els valors de la UE al públic infantil i familiar.

Kalòpsia es troba a milions i milions de quilòmetres de la Via Làctia. És un planeta ple de colors on el cel pot ser groc i l’aigua és vermella, amb gust de xarop de maduixa. Però no tot és tan bonic com sembla… Una història divertida que t’aproparà a la Unió Europea i t’ajudarà a descobrir-ne els orígens i a entendre que la diversitat ens enriqueix.

kalopsia

 

Actes institucionals

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, va participar en els actes institucionals que van organitzar tant la Generalitat com el Parlament. Aquí podeu trobar el discurs sencer que va pronunciar Manuel Szapiro en l’acte celebrat al Palau de la Generalitat.

Publicacions de caràcter general11 maig 2023
Discurs de Manuel Szapiro - Palau de la Generalitat.

 

30 anys del Mercat Únic

En el marc de la Setmana d’Europa, el dimecres dia 10 la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, ACCIÓ, la cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya han organitzat un acte per celebrar el 30è aniversari del Mercat Únic. Manuel Szaprio, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha dit: “El mercat únic és molt més que un mercat, és una part important de l’ànima europea, representa la llibertat de moviment, la base de la nostra sostenibilitat competitiva i autonomia estratègica

 

30 anys de mercat únic europeu

 

Detalls

Data de publicació
11 maig 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona