Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa2 setembre 20212 min read

Catalunya rep 595 milions d’euros de la UE per donar suport a l’ocupació i als serveis sanitaris i educatius

La Comissió Europea ha concedit més de 685 milions d’euros a tres programes operatius del Fons social europeu, a Polònia, Alemanya i Espanya, per donar suport a la resposta d’aquests països a l’emergència del coronavirus a través de REACT-UE.

A Polònia, la modificació del programa nacional del Fons social europeu «Coneixement, educació, desenvolupament» es complementarà amb 74,6 milions d’euros addicionals, que es destinaran a la formació especialitzada i al suport psicològic dels doctors i altres membres del personal sanitari.

A Alemanya, la modificació del programa operatiu del Fons social europeu a Saxònia farà que hi hagi 16 milions d’euros disponibles per reforçar les oportunitats educatives i laborals. Concretament, el nou finançament de la UE fomentarà la formació professional, l'educació extraescolar a favor del canvi verd i digital, i també mesures de reinserció professional per als joves investigadors afectats per la pandèmia, que els ajudaran a adquirir noves habilitats especials perquè puguin accedir a més oportunitats en el mercat de treball. La transició de les petites empreses cap a un model més verd i digital també es veurà impulsada pel desenvolupament de recursos humans en els àmbits de la recerca i de la gestió de la innovació estratègica, per millorar-ne l’atractiu per als professionals altament qualificats.

A Espanya, el programa operatiu del Fons social europeu a Catalunya rebrà 595 milions d’euros addicionals per fomentar la creació d’ocupació per a les persones desocupades, especialment per als joves, i ajudarà a mantenir l’ocupació i el desenvolupament dels treballadors. A més, els fons promouran la integració de persones amb discapacitats i altres persones vulnerables en el mercat de treball. Finalment, aquests fons finançaran també la contractació de més personal sanitari i educatiu durant la pandèmia.

REACT-UE, que forma part de NextGenerationEU, proporcionarà 50 600 milions d’euros de finançament addicional (a preus corrents) per als programes en matèria de cohesió al llarg del 2021 i del 2022. Les mesures que es prenen en el marc de REACT-UE se centren a reforçar la resiliència del mercat de treball i l’ocupació; a donar suport a les pimes i a les famílies de renda baixa; i a assentar les bases per a les transicions verda i digital, així com per a la recuperació socioeconòmica sostenible, de cara al futur.

Detalls

Data de publicació
2 setembre 2021