Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa19 abril 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Ciberseguretat: reforçar la capacitat de la UE per a la cooperació operacional eficaç, la solidaritat i la resiliència

Avui la Comissió ha adoptat una proposta de Llei europea de cibersolidaritat per reforçar la capacitat de la UE en matèria de ciberseguretat. 

 

Brussel·les, 18 d'abril de 2023

 

Avui la Comissió ha adoptat una proposta de Llei europea de cibersolidaritat per reforçar la capacitat de la UE en matèria de ciberseguretat. Ajudarà a la detecció i conscienciació sobre les amenaces i els incidents en l’àmbit de la ciberseguretat, refermarà la preparació de les entitats crítiques i reforçarà la solidaritat, la gestió coordinada de les crisis i la capacitat de resposta en tots els estats membres. La Llei europea de cibersolidaritat defineix les capacitats de la UE perquè Europa sigui més resilient i reactiva davant de les amenaces en matèria de ciberseguretat alhora que reforça el mecanisme de cooperació actual. Contribuirà a garantir un entorn digital segur per als ciutadans i les empreses i a protegir les entitats crítiques i els serveis essencials, com ara els hospitals i els subministraments bàsics.

 

La Comissió també ha presentat una Acadèmia de Cibercapacitats en el marc de l’Any Europeu de les Competències 2023 per tal d’assegurar un plantejament més coordinat a l’hora de tancar la bretxa de talent en ciberseguretat, cosa imprescindible per millorar la resiliència d’Europa. L’Acadèmia aplegarà diverses iniciatives que ja estan en marxa destinades a promoure les competències en matèria de ciberseguretat i les centralitzarà en una plataforma en línia de manera que gaudiran de més visibilitat, tot plegat amb l’objectiu que augmenti el nombre de professionals qualificats en l’àmbit de la ciberseguretat a la UE.

En el marc de la unió europea de la seguretat, la UE es compromet a garantir una bona protecció, tant en línia com fora de línia, a tots els ciutadans i les empreses, i també a promoure un ciberespai obert, segur i estable. No obstant, la magnitud, freqüència i repercussió dels incidents de ciberseguretat suposen una amenaça de primer ordre per al funcionament de les xarxes i els sistemes d’informació i per al mercat únic europeu. L’agressió militar de Rússia contra Ucraïna ha accentuat encara més aquesta amenaça, juntament amb el gran nombre de hacktivistes criminals que actuen per interessos d’estat i que participen de les tensions geopolítiques actuals.

La Llei europea de cibersolidaritat i l’Acadèmia de Cibercapacitats proposades parteixen d’un marc estratègic, polític i legislatiu robust que ja està vigent i contribuiran a millorar la detecció de les amenaces de ciberseguretat, la resiliència i la preparació a tots els nivells de l’ecosistema de ciberseguretat de la UE.

 

 Podeu trobar la nota de premsa completa aquí 

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Detalls

Data de publicació
19 abril 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona