Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa18 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Cimera UE-CELAC: la UE i l’Uruguai impulsen la cooperació en matèria d’energies renovables, eficiència energètica i hidrogen renovable

Avui la UE i l’Uruguai han decidit intensificar la seva cooperació per prosseguir la transició vers una energia neta.

A la Cimera UE-CELAC celebrada a Brussel·les, la comissària d’Energia, Kadri Simson, i el ministre de Relacions Exteriors de l’Uruguai, Francisco Bustillo Bonasso, han signat un memoràndum d’entesa sobre energies renovables, eficiència energètica i hidrogen renovable, en presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i del president de la República Oriental de l’Uruguai, Luis Lacalle Pou. El Memoràndum d’Entesa forma part de l’Agenda d’Inversió de Global Gateway de la Unió Europea per a Amèrica Llatina i el Carib que la presidenta Von der Leyen va presentar ahir a la taula rodona empresarial UE-ALC.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: «La UE i l’Uruguai compartim l’ambició d’impulsar l’ús de fonts d’energia renovables, d’acord amb els nostres ambiciosos objectius climàtics. Coincidim en la necessitat d’un mercat mundial de l’hidrogen regulat, transparent i sense distorsions, amb normes i sistemes de certificació internacionals fiables per coadjuvar a la transició cap a una energia neta. Aquest memoràndum d’entesa ens proporciona una base per orientar i intensificar el nostre treball en aquestes qüestions, ja que tots dos ens esforcem per assolir la neutralitat climàtica d’ara al 2050».

Detalls

Data de publicació
18 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona