Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article7 desembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Cinc empreses catalanes rebran fons Next Generation per a projectes estratègics per a la transició industrial del sector farmacèutic i del sector de productes sanitaris

Cinc entitats catalanes s’han beneficiat de les subvencions i els préstecs destinats a projectes estratègics per a la transició industrial del sector farmacèutic i del sector de productes sanitaris.

sector farmacèutic

En total, s’han adjudicat 17 ajuts per valor de 18.892.655,3 euros, dels quals 3.390.608 euros s’han atorgat en forma de subvenció i 7.727.917 euros en forma de crèdit. Les empreses catalanes han obtingut 1.192.357 euros en subvencions i 5.276.407 euros en préstecs, en total, 6.468.764 euros, un 34% del total d’ajuts concedits. Ho ha publicat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc de la convocatòria d’ajuts a projectes estratègics per a la transició industrial del sector farmacèutic i del sector de producte sanitaris, que forma part del PERTE Salut d’Avantguarda, finançat amb fons Next Generation.

Amb aquesta convocatòria es pretén donar suport a actuacions d’innovació i sostenibilitat que permetin potenciar els sectors farmacèutics i de productes sanitaris tenint en compte tant el context de la sortida de la crisi derivada de la COVID-19 com la necessitat d’una recuperació en clau ecològica, sobre la base de la neutralitat climàtica i la protecció ambiental, tot això a través de l'execució de projectes de recerca industrial, desenvolupament tecnològic, innovació en processos i organització, així com d'inversions enfocades a la sostenibilitat a través de la millora de l'eficiència energètica i la protecció ambiental més enllà de les normes de la Unió. 

Les entitats catalanes les quals rebran ajuts són les següents:

 

Sincrofarm, S.L.

Títol del projecte: Digitalització de la planta productiva de Sincrofarm a partir del sistema LIMS-EBR/MES. 

Subvenció: 113.694 €   |  Préstec:  784.489 €     

 

Texia Fishing, S.A.

Títol del projecte: Projecte d'innovació per al disseny i implantació de modificacions productives per permetre el desenvolupament i la producció de mascaretes quirúrgiques sostenibles i biodegradables per a un hospitalari en base viscosa i sense impropis. 

Subvenció: 57.050 €   | Préstec: 171.150 €     

 

Urquima S.A.

Títol del projecte: Reducció de l’impacte ambiental associat al procés productiu de la planta d’Urquima. 

Subvenció: 617.252 €  |  Préstec:  4.320.768 €     

 

Vecmedical Spain, S.L.

Títol del projecte: Desenvolupament del sistema d'automatització de rentats vesicals continus i diagnòstic de pacients urològics.  

Subvenció: 384.611 €

 

D Denginy Biorem, SL.  

Títol del projecte: "Cell4DPharmaFab": disseny d'una solució automatitzada, robotitzada i digitalitzada per a la industrialització de la bio fabricació de teixits i òrgans a la indústria farmacèutica. 

Subvenció: 55.750 €

Detalls

Data de publicació
7 desembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona