Skip to main content
European Commission logo
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa10 març 2021

Cinc hospitals catalans reben un robot per desinfectar les habitacions de coronavirus

Barcelona, 10 de març de 2021

Els primers robots adquirits per la Comissió Europea estan arribant a trenta-un hospitals de tot Europa entre els quals cinc de catalans. L’Hospital de Santa Creu i Sant Pau  i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona, l’Hospital universitari Doctor Josep Trueta de Girona, l’Hospital comarcal de la Selva a Blanes, i l’Hospital universitari de Tarragona, Joan XXIII gaudiran d’un robot capaç de desinfectar una habitació de mida estàndard en tan sols deu minuts a través de llum ultraviolada. A més, amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar divuit habitacions.

L’objectiu és garantir un entorn estèril als hospitals sense exposar el personal a riscos innecessaris. L’ús dels robots evitarà que els professionals de neteja hagin de manipular, transportar o emmagatzemar productes químics tòxics, perillosos o corrosius. Els dispositius es podran dirigir a distància a través d’una aplicació mòbil i l’operació es podrà iniciar des de l’exterior de l’habitació.

A més dels cinc hospitals catalans, també han rebut un robot desinfectant l’hospital de Torrevieja, l’Hospital San Juan de Dios a Saragossa, l’Hospital de Sagunto i l’Hospital San Rafael de Madrid. La resta de robots s’han distribuït a centres d’Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos.

Els robots han estat subministrats per l’empresa danesa UVD Robots que va guanyar un concurs d’emergència. Aquesta iniciativa forma part de l’esforç de la Comissió Europea per  proporcionar equipaments útils i necessaris als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia. En total la Comissió destinarà  12 milions d’euros de l’Instrument d’ajuda d’emergència per adquirir un total de 200 robots.

Detalls

Data de publicació
10 març 2021