Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa29 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Combatre la violència contra les dones: entra en vigor a la UE el Conveni d’Istanbul

L’1 d’octubre entrarà en vigor a la UE el Conveni d’Istanbul, que és un marc jurídic mundial per protegir les dones contra totes les formes de violència. El seu objectiu és prevenir, perseguir i eliminar la violència contra les dones i la violència domèstica, així com aplicar polítiques integrals i coordinades.

La UE en conjunt accepta estar vinculada pel Conveni i els estats membres hauran d’aplicar mesures. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, ha declarat: «La violència contra les dones és una xacra de les nostres societats democràtiques. Una de cada tres dones ha patit violència física o sexual des dels 15 anys. N’hi ha massa que no ho expliquen. Massa delinqüents queden impunes. Hem d’actuar, i el Conveni d’Istanbul és la nostra resposta jurídica per reforçar els drets de les dones. Seguirem animant els estats membres a adoptar les mesures necessàries per prevenir la violència contra les dones i garantir una protecció i un suport eficaços a totes les víctimes».

Helena Dalli, comissària d’Igualtat, ha afirmat: «L’entrada en vigor del Conveni d’Istanbul és un pas important per a la UE: es reconeix que la violència contra les dones és una violació dels seus drets fonamentals. Perquè tots puguem viure a una Unió Europea justa i equitativa, les dones i les nenes han de poder viure lliures de la inseguretat, de la por i de la violència quotidianes. La històrica entrada en vigor d’avui és un bon pas en aquesta direcció».

Detalls

Data de publicació
29 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona