Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article21 setembre 20211 min read

Coronaviurs: la UE lliura el 200è robot de desinfecció a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i confirma que n’adquirirà cent més

Robot desinfectant parc taulí
  • Dotze hospitals catalans han rebut un robot de desinfecció per lluitar contra el coronavirus

 

Avui la Comissió ha lliurat el dos-centè robot de desinfecció al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. Els robots donats per la Comissió ajuden a desinfectar les habitacions dels pacients de covid-19 i formen part de les mesures que ha pres la Comissió per abastar els hospitals d’arreu de la UE a fi d’ajudar-los a fer front als efectes de la pandèmia del coronavirus. A banda dels dos-cents robots que es van anunciar el novembre de l’any passat, la Comissió té acordada l’adquisició d’uns altres cent, cosa que suposarà una donació total de tres-cents robots.

 

«Ajudar els estats membres a superar els reptes que planteja la pandèmia continua sent una prioritat, i aquestes donacions —una forma d’ajuda molt concreta— són un exemple ben clar del que podem aconseguir. Són una mostra real de la solidaritat europea; em complau veure que la Comissió està disposada a fer un esforç encara més gros i donarà cent robots de desinfecció més per als hospitals que en necessitin», ha declarat avui la vicepresidenta executiva per a Una Europa Preparada per a l’Era Digital, Magrethe Vestager.

 

A Espanya ja hi ha vint-i-cinc robots de desinfecció que funcionen nit i dia des del febrer per ajudar a contenir la propagació del coronavirus, dotze dels quals es troben en hospitals catalans (vegeu la llista a l’annex). Gairebé tots els estats membres de la UE han rebut almenys un robot de desinfecció capaç de desinfectar una habitació d’hospital en menys de quinze minuts, cosa que permet d’alleugerir la feina del personal dels hospitals i de protegir més bé d’una possible infecció tant els treballadors com els pacients.

 

Tot això és possible gràcies a l’Instrument d’ajuda d’emergència, i la distribució dels robots és a càrrec de l’empresa danesa «UVD robots», que va guanyar una licitació d’urgència. 

 

Aquí podeu trobar un recull d’imatges del robot de l’Hospital Parc Taulí

 

Annex

Llista d’hospitals catalans que han rebut un robot de desinfecció

Llista hospitals catalans

 

   

Detalls

Data de publicació
21 setembre 2021