Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa14 juny 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Defensa de la competència: la Comissió envia un plec de càrrecs a Google en relació amb pràctiques abusives en la tecnologia de publicitat en línia

La Comissió Europea ha informat Google del seu dictamen preliminar que l’empresa ha violat la normativa antimonopoli de la UE en falsejar la competència en el sector de la tecnologia de publicitat en línia («adtech»).

La Comissió retreu a Google que afavoreixi els seus propis serveis de tecnologia de publicitat gràfica en detriment dels proveïdors en serveis de tecnologia publicitària de la competència, els anunciants i els editors digitals.

Google és una empresa tecnològica multinacional del Estats Units. El servei estrella de Google és el seu motor de cerca, Google Search. L’empresa també opera altres serveis molt populars, com ara la plataforma d’emissió de vídeos YouTube o el sistema operatiu mòbil Android. La seva principal font d’ingressos és la publicitat en línia: i) ven espai publicitari en els seus propis webs i aplicacions mòbils; i ii) fa d’intermediari entre anunciants que volen situar el seu anunci en línia i editors (com ara webs o aplicacions de tercers) que poden proporcionar l’espai publicitari.

Els anunciants i els editors fan servir les eines digitals de la indústria de la tecnologia publicitària («adtech») per col·locar anuncis en temps real que no estan vinculats a una cerca, com ara els bàners en els webs dels diaris (publicitat gràfica). En particular, la indústria de la tecnologia publicitària proporciona tres eines digitals: 1) servidors de publicitat per a editors, amb què aquests últims gestionen l’espai publicitari dels seus webs i aplicacions mòbils; 2) eines de compra de publicitat amb què els anunciants gestionen les seves campanyes publicitàries automatitzades; i 3) mercats d’intercanvi de publicitat en què es troben en temps real els editors i els anunciants, generalment mitjançant subhastes, per comprar i vendre espai de publicitat gràfica.

Google ofereix diversos serveis de tecnologia publicitària que fan d’intermediaris entre els anunciants i els editors a fi de col·locar anuncis en llocs web o aplicacions mòbils. L’empresa opera: 1) dues eines de compra de publicitat: Google Ads i DV360; 2) un servidor de publicitat per a editors: DoubleClick For Publishers (o DFP); i 3) un mercat d’intercanvi de publicitat: AdX. 

Detalls

Data de publicació
14 juny 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona