Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article9 juliol 20201 min read

Disset municipis catalans obtenen un val de 15.000 euros per instal·lar punts wifi gratuït

ecacznawoaeg6uj.jpg
© EU
947 municipis de tota la UE han obtingut un val WiFi4EU en la quarta convocatòria d’aquesta iniciativa. La Comissió va rebre més de 8.600 sol·licituds de tots els països participants. L’Agència Executives de Xarxes i Innovació (IENA) ha publicat la llista dels municipis guanyadors, enter els quals n’hi ha 17 de catalans.

Si sumem els municipis catalans que han obtingut un val WiFi4EU en les quatre convocatòries llançades fins ara, uns 176 estan actualment coberts per la iniciativa.

Cada municipi sol·licitant rebrà una notificació amb els resultats. Una vegada notificats els resultats, els municipis guanyadors seran invitats a firmar l’acord de subvenció, que es troba disponible al portal WiFi4EU per rebre un val valorat en 15.000 €.

Veient l’interès de la iniciativa, i per assegurar que tots els vals disponibles són distribuïts, en aquesta quarta convocatòria no hi havia un màxim nombre de vals per país participant. La Comissió Europea va eliminar el sostre màxim després de consultar-ho amb el Comitè Connecting Europe Facility. Tot i seguir la norma de “el primer que el demana, el primer que l’obté” tots els països participants obtindran un mínim de 15 vals sempre i quan hi hagi hagut un número suficient de participants.

La demanda ha excedit el número de vals disponibles en aquesta convocatòria i els municipis van ser molt ràpids a l’hora de fer la sol·licitud: en els primers 5 segons es van rebre 3.000 sol·licituds. Els municipis més ràpids van ser els d’Espanya, Itàlia i Romania. Per altra banda, Bulgària, Croàcia, Grècia i Portugal, només han necessitat uns quants vals per aconseguir que gairebé tots els seus municipis estiguessin coberts per WiFi4EU.

La Comissió invita a tots els municipis a unir-se a la comunitat WiFi4EU per compartir experiències i punts de vista amb altres municipis registrats, els guanyadors de convocatòries anteriors i les companyies d’instal·lació.

Llista de municipis que han obtingut un val WiFi4EU en aquesta convocatòria.

Detalls

Data de publicació
9 juliol 2020