Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article5 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Dos nous centres catalans se sumen a la iniciativa de les Universitats Europees

Universitats Europees

La Universitat Ramon Llull i la Fundació privada per a l'Escola Superior de Música de Catalunya són les dues noves universitats catalanes que han estat seleccionades per participar en la iniciativa de les Universitats Europees, que permet crear aliances de centres de formació superior d’arreu d’Europa i oferir titulacions conjuntes.

La Universitat Ramon Llull formará part de les aliances universitàries ENGAGE.EU i la Fundació privada per a l'Escola Superior de Música de Catalunya de IN.TUNE.

Amb aquestes noves incorporacions, ja són set les universitats de Catalunya que participen en alguna de les aliances universitàries en marxa: la Universitat de Barcelona (CHARM EU), la Universitat Autònoma de Barcelona (ECIU), a Universitat Pompeu Fabra (EUTOPIA),la Universitat Politècnica de Catalunya (UNITE) i la Universitat Rovira i Virgili (AURORA).

 

La Comissió Europea acaba d’anunciar els resultats de la convocatòria Erasmus+ de 2023 per a les Universitats Europees, una iniciativa que promou aliances entre institucions d'ensenyament superior de la UE i països associats.

 

A través d'aquestes aliances, els estudiants tenen l'oportunitat d'estudiar i treballar en diferents països d'Europa, en diferents idiomes i àmbits acadèmics. Aquesta nova convocatòria ha permès la creació de set noves aliances, total amb la qual cosa ja hi ha un total de 50 Universitats Europees on participen més de  430 institucions de 35 països. Aquestes aliances fomenten la internacionalització i la competitivitat de les institucions europees d'ensenyament superior. Amb un pressupost rècord de 402,2 milions d'euros per aquesta convocatòria, cada aliança rebrà un finançament de fins a 14,4 milions d'euros durant quatre anys.

 

Està prevista una nova convocatòria d'Erasmus+ per a Universitats Europees aquesta tardor, amb l’objectiu d’arribar fins a les 60 aliances i superar les 500 universitats implicades. Aquesta iniciativa contribueix a la creació d'un Espai Europeu d'Educació i promou la cooperació transnacional i la mobilitat dels estudiants a través de les fronteres.

 

Més informació sobre la Iniciativa «Universitats Europees»

Descobreix el resultat de la convocatòria de 2023

Detalls

Data de publicació
5 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona