Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article26 maig 20211 min read

Dos projectes catalans guanyen un Premi de patrimoni europeu Europa Nostra 2021 en la categoria de conservació

torre_de_les_aigues.jpg
© EU
La Comissió Europea i Europa Nostra acaben d’anunciar els vint-i-quatre guanyadors dels Premis de patrimoni europeu Europa Noastra 2021. Entre els projectes seleccionats n’hi ha dos de catalans: la Torre de les aigües del Besòs a Barcelona i el Mas de Burot al Parc Natural dels Ports, ambdós seleccionats en la categoria de conservació.

El patrimoni cultural  és vital per a la nostra economia, societat, medi ambient, cultura, benestar i per al  futur d’Europa. Com a Europeus tenim la responsabilitat de conservar i transmetre el patrimoni que hem heretat a les futures generacions. Els premis Europa Nostra compten amb quatre categories: conservació, recerca, dedicació i sensibilització; i volen reconèixer la tasca feta a arreu del Continent per assolir aquest objectiu.

 

Entre els projectes guanyadors d’enguany n’hi ha dos de catalans. Per una banda la Torre de les aigües del Besòs, un projecte exemplar de conservació d’un espai industrial reconvertit en una centre cultural respectant la seva construcció original, part important del patrimoni de Barcelona. Per altra banda la restauració del Mas de Burot, al Parc Natural dels Ports, una construcció rural tradicional feta amb tècniques tradicionals de bioconstrucció que subratlla el valor de l’arquitectura tradicional de la zona. El Mas del Burot també és el testimoni de la història social de l’Espanya del S.XX.

 

Tots aquells amants del patrimoni de tot el món poden votar online per decidir el premi del públic que serà anunciat durant la cerimònia que tindrà lloc aquesta tardor.

 

Més informació

Pàgina web Europa Nostra

Projecte de la Torre de les aigües del Besòs

Projecte del Mas de Burot

 

Detalls

Data de publicació
26 maig 2021