Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article28 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona3 min read

Dotze projectes de recerca catalans obtenen més de 25 milions d’euros per a programes de Recerca de Medicina Personalitzada de Precisió

En total, els centres catalans han obtingut 25.948.229 euros per portar a terme dotze projectes de recerca dins l’àmbit de la Medicina Personalitzada de Precisió, xifra que representa, aproximadament, un 31% del pressupost disponible. 

Recerca
Copyright: Comissió Europea 2018

Dotze projectes de recerca catalans han estat seleccionats per la convocatòria de Recerca de Medicina Personalitzada de Precisió de l’Acció Estratègica en Salut 2021-2023, en el marc del PERTE per a la Salut d’Avantguarda a càrrec dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En total, els centres catalans han obtingut 25.948.229 euros per portar a terme dotze projectes de recerca dins l’àmbit de la Medicina Personalitzada de Precisió, xifra que representa, aproximadament, un 31% del pressupost disponible. 

L’objectiu de la convocatòria ha estat la concessió de subvencions per a fomentar el desplegament progressiu de la Medicina Personalitzada de Precisió mitjançant el finançament de projectes que facin possible el desenvolupament i implementació en el Servei Nacional de Salut d’actuacions clíniques-assistencials que, sota aquest concepte global, permetin incrementar la precisió en persones i serveis de salut dels diferents procediments de prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació disponibles.  

A continuació, el llistat dels centres de recerca catalans que obtenen finançament de la convocatòria de Projectes de Recerca de Medicina Personalitzada de Precisió: 

Fundació Ibidell (Institut Català d’Oncologia) 

Genòmica funcional: desenvolupament i implementació d’una plataforma per a l’estudi de casos de càncer hereditaris sense resoldre 

Subvenció: 3.179.990 euros 

  

Fundació Ibidell (Hospital de Bellvitge) 

Integració de les característiques moleculars, genòmiques, morfològiques i ambientals per a millorar el diagnòstic i el tractament de precisió en Malalties Pulmonars Intersticials Difuses fibrosants (Precisió-EPID) 

Subvenció: 3.049.970 euros 

  

Fundació Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili  

Caracterització multiòmica del carcinoma escamós de cap i coll mitjançant biòpsia gasosa i líquida: aplicació diagnòstica, pronòstica i de seguiment (HN-OMICS) 

Subvenció: 929.500 euros 

  

Fundació Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili 

Estudi pilot d’implementació d’una eina de cribratge per a la prevenció, diagnòstic i tractament de pacients amb un trastorn psiquiàtric del neurodesenvolupament. 

Subvenció: 1.679.997 euros 

  

Fundació Institut de Recerca Vall d’Hebron (Hospital Vall d’Hebron) 

Predimigraine: Medicina de precisió per a prevenir la cronificació de la migranya a través de la predicció de les crisis de dolor i de la resposta de tractament amb anticossos.  

Subvenció: 369.930 euros 

  

Fundació Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (Hospital del Mar) 

Primer estudi d’associació de genoma complet (GWAS) amb malaltia coronària poblacional a 10 anys en més de 100.000 participants per a personalitzar la prevenció cardiovascular a Espanya. 

Subvenció:  4.848.615,20 euros 

  

Fundació Institut Investigació Germans Trias i Pujol 

ACROMICS: Medicina de precisió de futur en el diagnòstic i tractament de l’Acromegàlia 

Subvenció: 1.329.900 euros 

  

Fundació Institut Investigació Germans Trias i Pujol 

Validació de biomarcadors líquids i d’imatge per al diagnòstic de la demència amb cossos de Lewy prodròmica 

Subvenció: 1.088.989 euros 

  

Fundació per a la Recerca i Docència Sant Joan de Déu  

ÚNIQUES. Implantació d’una Xarxa Pediàtrica de Medicina Personalitzada en malalties rares pediàtriques. Un projecte pilot 

4.719.000 euros 

  

IIB-Sant Pau. Institut de Recerca Hospital Santa Creu i Sant Pau 

Medicina de Precisió en Hipercolesterolèmia Familiar i malaltia cardiovascular prematura mitjançant la integració de tecnologies òmiques i d’imatge  

Subvenció: 1.469.930 euros 

  

Institut Investigació Biomèdica de Lleida. Fundació Dr. Pifarre (Hospital Arnau de Vilanova) 

Impacte del Maneig dels Trastorns Respiratoris Durant el Somni en el control de la hipertensió sistèmica. Projecte METASLEEP 

Subvenció: 2.344.100 euros 

  

Institut Investigació Biomèdica de Lleida. Fundació Dr. Pifarre (Hospital Arnau de Vilanova) 

Susceptibilitat genètica per a predir la pèrdua de pes després d’una cirurgia bariàtrica 

Subvenció: 839.298,90 euros 

 

Més informació

Font: Fons Europeus a Catalunya

Detalls

Data de publicació
28 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona