Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article16 febrer 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Dues obres catalanes finalistes del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2022 - Premi Mies van der Rohe

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat aquest dimecres les set obres finalistes que competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022.

85 Social Housing Units in Cornellà
85 Social Housing Units in Cornellà
José Hevia

Les 5 obres finalistes d'Arquitectura són: 85 Habitatges Socials, Cornellà de Llobregat, de peris+toral.arquitectes;  Frizz23, Berlín, de Deadline (Britta Jürgens + Matthew Griffin); la Granja del Ferrocarril, París, de Grand Huit i Melanie Drevet Paysagiste; Town House - Kingston University, Londres, de Grafton Architects; i Z33 Casa d'Art Contemporani, Disseny i Arquitectura, Hasselt, de Francesca Torzo.
 
Les 2 obres finalistes d'Arquitectura Emergent són: Escola Enrico Fermi, Torí, de BDR bureau; i La Borda – Habitatge Cooperatiu, Barcelona, de Lacol.

El Jurat ha considerat que aquestes 7 obres finalistes fomenten i es converteixen en models i referents de les polítiques locals de la ciutat. Aborden amb nous models de gestió basats en la comunitat i processos circulars de sostenibilitat. Les obres també se centren en la ciutat productiva i autosuficient que es desenvolupa de manera pedagògica, dignificant l'espai que habitem i utilitzem. També són el resultat de processos constructius ben desenvolupats, i de la cura en l’ús de materials i detalls: una dignificació de l’arquitectura del dia a dia, un diàleg entre monumentalitat, educació i patrimoni.
 
Mariya Gabriel, Comissària d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut de la Comissió Europea, ha dit “És imprescindible repensar la manera com estem construint. L'arquitectura de qualitat és una pedra angular de l'enfocament de sostenibilitat de la Comissió Europea. En redefinir el paper dels arquitectes europeus com a cuidadors, l'arquitectura contribueix al Pacte Verd Europeu i al seu component cultural: la “New European Bauhaus”. El Premi d'Arquitectura Contemporània de la UE, el Premi Mies van der Rohe, destaca la contribució de l'arquitectura al desenvolupament sostenible. Necessitem que joves, arquitectes, artistes, professionals de l'educació i la cultura, innovadors, empresaris i autoritats regionals de tot Europa hi participin activament i es beneficiïn d'aquesta iniciativa”.
 
A finals d’abril s’anunciaran els guanyadors del EU Mies Award 2022.
Al maig, les obres seleccionades obriran les seves portes al públic.

El lliurament de premis tindrà lloc al Pavelló Mies van der Rohe el 12 de maig, en el marc d'una sèrie de debats i conferències adreçades a tots els públics. També tindrà lloc una presentació del catàleg amb els 532 projectes nominats per al Premi 2022, l'exposició i una celebració oberta a tothom.

Detalls

Data de publicació
16 febrer 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona