Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa8 juny 20201 min read

El 85% de les aigües de bany europees presenten una qualitat excel·lent

Brussel·les, 8 de juny de 2020

L’última avaluació anual indica que les aigües de bany europees segueixen gaudint d’una qualitat alta. Gairebé el 85% de les zones europees controlades l’any 2019 van reunir els criteris més elevats i estrictes que exigeix la Unió Europea per qualificar-les d’excel·lents.

Els resultats publicats per l’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) i la Comissió Europea són un bon indicador perquè els banyistes sàpiguen quines són les aigües de bany de més qualitat. No obstant, la pandèmia de la Covid.19 i les mesures restrictives aplicades a tot Europa, es recomana als ciutadans consultar la informació actualitzada sobre les mesures de seguretat de les zones de bany publicades per les autoritats locals i nacionals. La Comissió va presentar el 13 de maig  un paquet d’orientacions i recomanacions per ajudar els estats membres a retirar gradualment les restriccions aplicables als viatges i permetre que les empreses relacionades amb el turisme tornin a obrir després de mesos de cofinament, respectant les precaucions sanitàries necessàries.

Casi la totalitat de les 22.295 zones de bany de tot Europa sotmeses al control de l’any passat complien amb els requisits mínims de qualitat segons l’informe. Els resultats específics indiquen un lleuger descens de les zones de la UE amb la qualificació més altra “excel·lent” i els requisits de qualitat mínims “suficient” establerts en la directiva de la UE sobre la qualitat de les aigües de bany.

El 85% de les zones de bany a Europa van obtenir la qualificació d’”excel·lent” i juntament amb les que compleixen el requisit de “suficient” arriba al 95%. L’informe ha determinat també que la qualitat de les aigües de bany ubicades a la costa és superior que les de l’interior.

Detalls

Data de publicació
8 juny 2020