Ir al contenido principal
Logotipo de la Comisión Europea
español
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicado de prensa18 de junio de 2021

El Banc Europeu d’Inversions facilita 10 milions d’euros de finançament a l’empresa barcelonina Worldsensing per desenvolupar una solució de monitoratge industrial de nov

  • El banc de la UE dona suport a l’ampliació de l’estratègia de R+D de l’empresa, centrada en un creixement innovador i l’expansió del mercat.
  • El producte Loadsensing de l’empresa augmenta la fiabilitat, l’eficiència i la seguretat de les infraestructures crítiques mitjançant el monitoratge en la mineria, la construcció i el ferrocarril.
  • El projecte compta amb el suport del Pla d’inversions per a Europa i es preveu que creï 50 nous llocs de treball altament qualificats en el sector de R+D.

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) proporcionarà un finançament de 10 milions d’euros per donar suport a l’expansió de l’estratègia de R+D de l’empresa emergent amb seu a Barcelona Worldsensing, pionera en la Internet de les coses (IdC), àmpliament reconeguda, que se centra en el disseny de solucions d’IdC per a sensors de monitoratge i que opera en més de 60 països. El finançament a llarg termini i amb condicions avantatjoses favorables donarà suport als esforços d’innovació de l’empresa orientats a augmentar les seves capacitats de producció, desenvolupar una cartera de nous productes i millorar la xarxa comercial i de distribució de l’empresa. L’acord l’han anunciat avui en la Web Summit el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, i el director financer de Worldsensing, David Deprez.

Gràcies al suport del banc de la UE, l’empresa continuarà desenvolupant la cartera de productes de Loadsensing, una solució de transmissió de dades d’àrea estesa, sense fil i alimentada per bateries, per supervisar en temps real l’estat de les infraestructures, millorar-ne l’eficiència i prevenir les catàstrofes. La solució de monitoratge de l’empresa recull dades de sensors d’infraestructures essencials, inclosos els de dipòsits de residus en el sector miner, i d’aquesta manera millora la seguretat dels treballadors, que normalment recullen aquestes dades manualment, així com de les comunitats que sovint viuen prop d’aquests emplaçaments. A més, el suport del BEI permetrà a Worldsensing no només contribuir a la conservació dels monuments de les ciutats i a la supervisió de l’estat de les infraestructures urbanes sinó que també crearà entorns de treball més segurs i donarà resposta a la falta de resiliència de les infraestructures mitjançant la predicció d’esllavissaments, inundacions, esgotament o col·lapse de les infraestructures.

«Aquest acord entre el BEI i l’empresa emergent espanyola Worldsensing, amb el suport del Pla d’inversions per a Europa, mostra com es pot posar la tecnologia al servei de la societat. Gràcies al nou finançament, Worldsensing desenvoluparà un sistema per supervisar a distància l’estat d’infraestructures essencials, com ara ponts i ferrocarrils, i d’aquesta manera ajudarà a prevenir desastres i a salvar vides», ha declarat avui el comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni.

«Preservar el nostre patrimoni cultural, crear entorns de treball més segurs i supervisar l’estat de les nostres infraestructures són només alguns dels resultats que es poden aconseguir amb la tecnologia de Worldsensing. És un molt bon exemple d’un projecte que millora la nostra vida diària, el nostre benestar i la nostra seguretat. Al BEI li complau donar suport a l’estratègia de R+D+i d’aquesta empresa espanyola per continuar desenvolupant encara més la seva solució de monitoratge de nova generació i un ampli ventall d’importants aplicacions. Impulsar aquest tipus de tecnologies d’avantguarda és fonamental per a la competitivitat de l’economia europea, no només per afrontar la crisi de la covid-19, sinó també per fer front als reptes a llarg termini d’Europa. La Web Summit és el lloc ideal per anunciar aquests projectes innovadors», ha declarat avui també el vicepresident del BEI, RicardoMourinho Félix, responsable de l’activitat del banc a Espanya.

«La inversió del BEI ens permetrà accelerar el nostre desenvolupament de solucions. Com a líders del mercat en aquest segment, veiem que salvaguardar les infraestructures essencials és una missió que Worldsensing pot dur a terme des d’una posició única. En aquest moment del nostre creixement, el finançament del BEI ens ajudarà a ampliar la nostra petjada a escala mundial i a continuar impulsant la resiliència i la seguretat de les infraestructures a través de la nostra xarxa de socis», ha declarat avui també el director financer de Worldsensing, DavidDeprez.

Alguns exemples recents de projectes en els quals s’ha aplicat la tecnologia de Worldsensing són nous projectes d’infraestructura, com ara l’ampliació del metro de París, la supervisió de la construcció del túnel del metro de l’extensió de la línia U5 a Frankfurt i la supervisió dels pous d’aigua en una de les mines a cel obert més grans del món (Xile).

El BEI finança aquest projecte de R+D+i mitjançant una operació de venture debt amb el suport de l’European Growth Finance Facility (EGFF, Mecanisme de finançament del creixement europeu), un programa de préstecs en el marc del Pla d’inversions per a Europa. Es tracta d’un instrument de finançament utilitzat pel banc de la UE que fa costat a empreses capdavanteres en sectors innovadors. Des que es va posar en marxa el 2016, aquesta iniciativa ha concedit més de 2 000 milions d’euros de finançament per a projectes en camps com la robòtica, la intel·ligència artificial i la biomedicina. El projecte ajudarà a crear 50 nous llocs de treball altament qualificats en R+D a la seu de Worldsensing, ubicada a Barcelona.

Informació general

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea, i els accionistes en són els estats membres. Facilita finançament a llarg termini a projectes d’inversió amb la finalitat de contribuir a l’assoliment dels objectius de les polítiques de la UE.

El Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) és el principal pilar del Pla d’inversions per a Europa. Proporciona garanties de primeres pèrdues, la qual cosa fa possible que el BEI pugui invertir en més projectes que sovint comporten un risc més gran. Els projectes i acords aprovats per al seu finançament en el marc del FEIE han mobilitzat fins ara 535 400 milions d’euros en inversions.

Venture debt del BEI

El producte de venture debt del BEI és un instrument de finançament que dona suport a les empreses innovadores emergents de ràpid creixement en sectors tecnològics d’avantguarda. Combina els avantatges d’un préstec a llarg termini amb un model de remuneració que depèn dels resultats de l’empresa. Les transaccions de venture debt ajuden a reforçar el capital econòmic del prestatari sense diluir les accions dels inversors existents. Aquest producte, desenvolupat ara fa quatre anys com a resposta a les necessitats del mercat, se sustenta en el Fons europeu per a inversions estratègiques (FEIE), que és el pilar central del Pla d’inversions per a Europa.

Worldsensing

Worldsensing és una empresa pionera mundial de la Internet de les coses (IdC). L’empresa, fundada el 2008 i especialitzada en monitoratge industrial, treballa amb més de 270 socis d’enginyeria en més de 60 països per proporcionar seguretat a través del monitoratge d’infraestructures essencials en mineria, construcció, ferrocarril i estat estructural. L’empresa és membre de l’EIT RawMaterials, iniciat i finançat per l’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia), un organisme de la Unió Europea, i s’ha unit recentment a l’Aliança europea de matèries primeres. Worldsensing té més de 80 treballadors i oficines a Barcelona, Londres, Los Angeles i Singapur, i compta amb inversors com Cisco Systems, Mitsui & Co, McRock Capital i ETF Partners, entre d’altres.

Sobre la Web Summit

La Web Summit és una conferència anual de tecnologia amb més de 70 000 assistents que se celebra a Lisboa (Portugal). Es considera una de les conferències tecnològiques més importants del món.

Detalles

Fecha de publicación
18 de junio de 2021