Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 desembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

El Consell Europeu d'Innnovació premia el projecte Ritmocore, en el qual participa l’Hospital de Bellvitge

El projecte Ritmocore ha rebut el primer premi de la categoria “Innovation Procurement Strategy” de la segona edició dels European Innovation Procurement Awards (EUIPA), atorgats per l’European Innovation Council en el marc del programa Horizon.

Ritmocore
Font: Hospital Universitari Bellvitge

Aquest guardó és un reconeixement al model de compra pública innovadora que proposa Ritmocore. En lloc d’adquirir producte (marcapassos), es basa en l’adquisició de serveis, i d’aquesta forma es transforma la provisió del servei sanitari cap a un model d’alt valor per als pacients.

Els European Innovation Procurement Awards premien casos d’èxit de treball conjunt entre compradors públics i privats que promouen pràctiques de contractació d’innovació a tot Europa. L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) forma part del consorci que impulsa Ritmocore, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i amb la participació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Mútua Terrassa, VALDE Innova i Liverpool Heart and Chest Hospital (Regne Unit).

El premi s’ha lliurat a Brussel·les aquest 8 de desembre, en el marc de l’European Innovation Council Summit 2022, l’esdeveniment de referència de les institucions europees en l’àmbit de la innovació. Equips de recerca i innovació, legisladors, start-ups, empreses i inversors hi han fet xarxa i han debatut sobre els desenvolupaments i els reptes de les polítiques europees d’innovació. Les persones assistents també han pogut conèixer els principals projectes en marxa a la Unió Europea amb el finançament de l’EIC, com és el cas de Ritmocore.

 

Un equip de cardiologia 24/7 vetllant per un batec saludable

Aquest setembre de 2022 ha clos l’etapa finançada per Europa del projecte Ritmocore. No obstant això, continua per a la gestió de les cures i l’atenció de més de 1.000 pacients amb bradicàrdia i arítmies, monitoritzats des de l’Hospital Universitari de Bellvitge amb sensors, aplicacions mòbils i altres dispositius innovadors.

Més de 60 fibril·lacions auriculars en pacients asimptomàtics han pogut ser intervingudes de forma primerenca, evitant que derivessin en ictus, gràcies a la monitorització remota dels equips de l’HUB. A més, la coordinació amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud ha permès crear un pioner sistema d’interconsulta entre infermeres especialistes i d’atenció primària, sense precedents al sistema sanitari català, que s’està estenent a altres serveis hospitalaris.

La proposta de valor de Ritmocore incrementa la qualitat de l’atenció i l’experiència de pacient i permet fer un millor ús de les dades recollides, a més d’establir un model de compra win-win entre hospital i empresa de tecnologia sanitària. La recopilació de les lliçons apreses al llarg dels 69 mesos d’execució per part de totes les institucions membres del consorci i les recomanacions per a futurs projectes estan disponibles al web http://www.ritmocore-ppi.eu/.

Els resultats de Ritmocore a l’Hospital de Bellvitge han estat possibles gràcies a l’esforç multidisciplinari entre els professionals del Servei de Cardiologia i la Unitat d’Arítmies, els equips d’Innovació, Econòmicofinancera, Sistemes d’Informació, Gestió del Talent i Comunicació.

 

Font: Hospital Universitari Bellvitge

 

Detalls

Data de publicació
13 desembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona