Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article29 abril 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona visita el CT BETA de la UVic-UCC

cManuel Szapiro va fer dimarts passat una visita al Centre Tecnològic BETA, amb el doble objectiu de conèixer de primera mà la iniciativa Science for UKraine, i alhora, les noves instal·lacions i els projectes que es porten a terme al CT BETA.

Visita al CT BETA

La comissió fou rebuda pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños i pel vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, Jordi Collet, a més representants del CT BETA, com el director, Sergio Ponsá; la subdirectora, Laia Llenas; el director de Comunicació i Relacions Institucionals, Albert Palou, i el tècnic especialista, Oriol Lázaro.

La primera part de la visita va constar d’una reunió informal amb les 8 persones ucraïneses que s’han incorporat recentment  a la UVic-UCC en el marc de #ScienceforUkraine. Aquesta iniciativa va néixer durant els primers dies de la invasió russa a Ucraïna, amb l’objectiu de donar oportunitats a investigadors i investigadores d’aquest país perquè poguessin seguir amb la seva carrera professional durant el conflicte.

En pocs dies #ScienceForUkraine es va convertir en una iniciativa global que ha aconseguit captar més de 2000 oportunitats per a personal científic ucraïnès, de la mateixa manera que ha ajudat a posar en contacte molts estudiants de grau i màster amb universitats d’arreu del món que estan oferint estades específiques per a ells. Només a Espanya, on el CT BETA actua com a coordinador, es calcula que ja hi ha prop d’un centenar de beneficiats que s’han incorporat en diverses universitats i centres de recerca.

L’equip de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va mostrar molt interès en trobar sinergies que facilitin la difusió de la iniciativa, ja sigui per conscienciar més universitats i grups de recerca a oferir estades per a científics d’Ucraïna com per a trobar noves vies de contacte amb ells.

També es va aprofitar l’avinentesa per  explicar a la delegació visitant la UVic-UCC i el Centre Tecnològic BETA, com a espais dinamitzadors del territori i de referència en projectes de la Unió Europea. 

 La visita va acabar amb un recorregut a les instal·lacions de Can Baumann, en la qual Manuel Szapiro i el seu equip van poder conversar amb els caps d’àrea de les diferents branques de treball del CT BETA i alguns dels seus principals projectes.

 

Enllaços relacionats

Galeria d'imatges

Detalls

Data de publicació
29 abril 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona