Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa8 juny 20215 min read

El Fons europeu d’inversions i StudentFinance ofereixen ajuda financera als estudiants que vulguin invertir en el seu futur

8 de juny de 2021

El Fons europeu d’inversions (FEI) ha signat un acord de garantia amb StudentFinance que abasta una cartera de fins a quatre milions d’euros en acords de repartiment d’ingressos per donar suport als estudiants d’Espanya que vulguin invertir en la seva educació i ajudar-los a desenvolupar les seves capacitats. L’acord compta amb el suport del projecte pilot de garantia per a la capacitació i l’educació del FEIE, una iniciativa de finançament de deute que es va posar en marxa el 2020 per impulsar la inversió en l'educació, la formació i la capacitació.

L’ajuda del FEI en el marc del projecte pilot de garantia per a la capacitació i l’educació del FEIE farà que StudentFinance pugui donar suport a més de mil estudiants per mitjà d’acords de repartiment d’ingressos i oferir-los formació, orientació laboral i tutorització personalitzades per ajudar-los a trobar feina, parant especial atenció a les competències digitals. Amb un acord de repartiment d’ingressos, l’alumnat no comença a pagar l’educació que rep fins que no troba feina i supera un llindar d’ingressos predeterminat. Aquest sistema ajuda a enderrocar barreres per accedir a l’educació, alhora que harmonitza els incentius per ajudar els alumnes a desenvolupar les competències necessàries per assegurar el seu futur laboral.

A més, gràcies a la garantia del FEI, StudentFinance busca expandir el seu abast geogràfic per arribar als estudiants que volen invertir en el seu futur en una sèrie de països europeus, com ara Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Països Baixos i Polònia. El FEI assumirà el 80 % del risc del finançament que StudentFinance ofereixi als estudiants.

«L’educació i la capacitació són elements fonamentals a l’hora de promoure l’eficiència econòmica, la inclusió social, el creixement, la competitivitat i, òbviament, també el desenvolupament personal; tot això en un món que canvia cada dia. L’acord que hem signat amb StudentFinance va per aquesta via i fa possible que els estudiants inverteixin en el seu propi futur i, alhora, ens oferir-los oportunitats de formació, orientació laboral i tutorització personalitzades», ha declarat avui Alain Godard, director executiu del FEI.

«El mercat laboral està patint canvis dràstics avui dia. Si volem que els estudiants gaudeixin d’un bon futur, hem d’assegurar-nos que tinguin les capacitats que els calen per fer front a les noves necessitats. La iniciativa de StudentFinance per ajudar el jovent a invertir en el seu futur, que compta amb l’ajuda de la UE, és una solució intel·ligent que té tot el meu suport», ha declarat avui també Nicolas Schmit, comissari europeu d’Ocupació i Drets Socials.

«El nostre objectiu és eliminar els obstacles per accedir a l’educació i donar embranzida a la mobilitat de l’economia. Gaudir d’una educació de qualitat, reciclar-se professionalment i millorar les capacitats és ara més important que mai, però cada vegada ho poden fer menys persones. Ens complau molt que el FEI ens ajudi a portar a terme la nostra missió i a donar suport a milers de persones arreu d’Europa perquè puguin millorar les seves capacitats i assegurar-se que tindran oportunitats laborals», ha declarat també Mariano Kostelec, cofundador i director executiu de StudentFinance.

Rerefons

El Fons europeu d’inversions forma part del Grup del Banc Europeu d’Inversions. El seu objectiu és donar suport a les microempreses i a les petites i mitjanes empreses (pimes) d’Europa perquè puguin tenir accés a finançament. El FEI dissenya i desenvolupa instruments de capital risc, capital de creixement, garantia i microfinançament enfocats específicament a aquest segment de mercat. Amb aquesta funció, el FEI fomenta els objectius de la UE de cara a donar suport a la innovació, la recerca i el desenvolupament, l’emprenedoria, el creixement i l’ocupació.

El projecte pilot de garantia per a la capacitació i l’educació és una iniciativa de finançament de deute que busca impulsar la inversió en l’educació, la formació i la capacitació, que són part de la solució perquè més gent trobi feina i per donar una resposta més eficaç a les necessitats canviants de l’economia europea. La inversió en les capacitats professionals promou el creixement, la competitivitat i la convergència social, alhora que permet plantar cara als reptes que plantegen la transformació digital i la transició cap a una economia sense carboni.

El FEI posa en marxa el projecte pilot de garantia per a la capacitació i l’educació en nom de la Comissió Europea; és per això que la iniciativa rep suport del pressupost de la UE a través del FEIE, el pilar principal del Pla d’inversions per a Europa.

El Pla d’inversions per a Europa dona suport a la IE University per impulsar la digitalització educativa, les infraestructures i la sostenibilitat

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) també ha aprovat un paquet de finançament de fins a trenta milions d’euros per a IE University, una institució d’ensenyament que acull estudiants de 140 nacionalitats diferents als seus campus de Madrid i Segovia. El BEI finançarà IE University amb un paquet de quinze milions d’euros que podria anar seguit d’un altre, de la mateixa quantitat, el 2022. El finançament del BEI està garantit pel Fons europeu d’inversions estratègiques (FEIE), el pilar central del Pla d’inversions per a Europa. Els desemborsaments del BEI es destinaran a actualitzar els equips tecnològics d’acord amb l’objectiu de digitalització de la institució, renovar els edificis i aplicar el pla estratègic de la universitat en matèria de sostenibilitat.

«Gràcies a aquest finançament del BEI, que compta amb la garantia del Pla d’inversions per a Europa, IE University desenvoluparà els seus programes d’ensenyament digital, la seva eficiència energètica i la infraestructura dels seus campus. Aquest acord afavorirà la transició verda i digital de l’àmbit de l’educació. És, sens dubte, una bona notícia per a l’alumnat, el professorat i el medi ambient», ha declarat avui Valdis Dombrovskis, vicepresident executiu per a Una Economia al Servei de la Gent.

  • Podeu trobar la nota de premsa sencera aquí

Fins ara, el Pla d’inversions per a Europa ha mobilitzat 546 milions d’euros en inversions arreu de la UE, un quart dels quals s’han destinat a l’àmbit de la recerca, el desenvolupament i la innovació.

Detalls

Data de publicació
8 juny 2021