Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article9 maig 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

El periodista Llibert Ferri, guardonat amb el XXVII Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista

Llibert Ferri i Mateo, periodista amb una llarga trajectòria professional marcada per la seva cobertura com a periodista de TV3 de l’espai exsoviètic, majoritàriament des de Moscou, ha guanyat el XXVII Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista.

Llibert Ferri

El jurat del premi valora la capacitat del periodista per informar durant 20 anys (1987-2007) “d’una àrea que ha viscut grans canvis, des de la caiguda del mur de Berlín i la fi de l’era soviètica, a l’entrada a la UE i l’OTAN de molts països de l’antic bloc de l’Est”.

El jurat del premi també ha valorat que un cop retornat a Catalunya ha mantingut el seu interès per seguir oferint les claus per comprendre l’espai exsoviètic ja sigui amb documentals a TV3, col·laboracions amb premsa (ARA, El Temps) o amb la publicació de diversos llibres, com Cròniques postsoviètiques (Llibres de l’Índex, 1993), Dies de roig i vermell (Columna, 1999), Memòria del fred (Empúries, 2006) i L’esclat de l’Est (Eumo, 2008).  

L’atorgament del premi a Llibert Ferri i Mateo és també per al jurat un reconeixement a “l’aposta per la informació internacional que TV3 i Catalunya Ràdio han fet des dels seus inicis i que han permès cobertures excepcionals de grans esdeveniments mundials, com ha estat el cas, de nou, amb la guerra d’Ucraïna”.

Fins ara han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe —en les germanes Lidia i Marina Gazzo—, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch i Judy Dempsey. 

El Premi compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat.

El premi s’atorgarà en una cerimònia a Barcelona abans de final d’any.

Detalls

Data de publicació
9 maig 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona