Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article4 gener 20211 min read

El Pla d’inversions per a Europa dona suport a les empreses espanyoles afectades per la pandèmia

gettyimages-1209627596.jpg
© EU
El Banc europeu d’inversions (BEI) ha concedit 270 milions d’euros a Banca March en virtut de tres acords per donar suport a les empreses espanyoles afectades per la pandèmia de COVID-19. Aquests acords mobilitzaran més de 570 milions d'euros en total per promoure la recuperació econòmica a Espanya.

Un dels acords signats és el primer acord a què dona suport el BEI en el marc del Fons paneuropeu de garantia. El BEI també proporcionarà a Banca March una garantia de 70 milions d’euros amb el suport del Fons europeu d'inversions estratègiques (EFSI), el pilar central del Pla d’inversions per a Europa.

Paolo Gentiloni, comissari d’Economia, ha afirmat que “Aquest préstec, garantit pel Pla d’Inversions per a Europa, permetrà a més empreses espanyoles accedir al finançament en aquests moments difícils. Així, els permetrà continuar innovant, desenvolupant i donant suport a l’ocupació, fet que ajudarà a recuperar l’economia espanyola després de la profunda recessió provocada per la COVID-19. El Pla d’inversions per a Europa ha mobilitzat fins ara 535.000 milions d’euros en inversions a tota la UE, inclosos 58.000 milions a Espanya.

Més informació

Banc europeu d'inversions

Fons europeu d'inversions estratègiques

Pla d'inversions per a Europa

Detalls

Data de publicació
4 gener 2021