Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article3 maig 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

El treball de recerca de batxillerat El projecte europeu i la seva necessitat de transformació de Esteban del Campo Sierra guanya la tercera edició del Premi Europa Jove

Premi Europa Jove
Premi Europa Jove

 

  • Un total de 55 estudiants de Batxillerat han participat a la tercera edició del certamen que convoquen la Comissió Europea i la Fundació Catalunya Europa 
  • El jurat reconeix amb dos accèssits sengles anàlisis sobre els joves i la UE i sobre la Xina com a actor global

Barcelona, 30 d’abril de 2024

L’estudiant Esteban del Campo Sierra, de l’Escola Manyanet Sant Andreu de Barcelona, és el guanyador de la tercera edició del Premi Europa Jove convocat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa. El seu treball de recerca titulat El projecte europeu i la seva necessitat de transformació ha estat el més ben valorat pel jurat per la idoneïtat del tema i el seu encaix amb les bases, la qualitat de la recerca i la capacitat d’anàlisi.

El jurat també ha concedit aquest any dos accèssits.  En el treball La petjada xinesa. Passat, present i futur, de Mariona Mora Ortiz, de l’Institut Matadepera, el jurat valora molt positivament la qualitat del treball i el tema escollit, de gran rellevància en el context geopolític actual. De La Unió Europea: en plan què? El desconeixement de la UE entre els joves, d’Ona Verdaguer Salvatella, de l’Escola Montessori Palau Girona, el jurat en destaca el caràcter propositiu i la idoneïtat del tema per parlar de joves i UE.

Premi Europa Jove

El Premi Europa Jove, organitzat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa és el primer premi que distingeix treballs d’alumnes de Batxillerat sobre temes europeus amb l’objectiu de promoure el coneixement, la recerca i l’interès dels joves per la realitat de la UE. En aquesta tercera edició s’han rebut 55 treballs de 52 centres. L’autor de la recerca premiada rebrà 500 € i els dos accèssits rebran 250 € cada un. També tindran l’oportunitat de viatjar a Brussel·les per conèixer les institucions europees.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament del premi serà el dimecres 8 de maig a les 17h, en el marc de les celebracions del Dia d’Europa (que té lloc el 9 de maig), a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90).

 

Detalls

Data de publicació
3 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona