Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa14 octubre 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

El vicepresident Maroš Šefčovič visita Andorra en relació amb l’acord d’associació amb la UE

Maroš Šefčovič, vicepresident de Relacions Interinstitucionals i Prospectiva, va ser ahir a Andorra per primera vegada en la seva qualitat actual de responsable de les relacions de la UE amb els països d’Europa occidental que no són membres de la UE, inclosos Andorra, Mònaco i San Marino. El vicepresident es va reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la resta de membres del govern així com amb la presidenta del Parlament, Roser Suñé, per intercanviar impressions sobre les negociacions que s’estan duent a terme. Durant la visita el vicepresident també va participar en una taula rodona amb els agents econòmics, els interlocutors socials i representants del jovent.

En la roda de premsa que va oferir ahir, el vicepresident va recordar la importància que la Comissió Europea concedeix a les negociacions en curs per a la celebració d’un acord d’associació. Va declarar: «El nostre objectiu és clarament d’enfortir encara més les nostres relacions, particularment amb la integració en el mercat únic de la Unió Europea, amb les seves quatre llibertats fonamentals. Tenim l’objectiu ambiciós d’assolir un acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea com a tard a finals de 2023 i espero que la meva visita doni una empenta més a les nostres negociacions.»

El futur acord d’associació podria ser un dels acords més ambiciosos proposats per la UE a un soci exterior. Suposarà un canvi significatiu: un salt tant quantitatiu com qualitatiu en les relacions amb Andorra. El passat 30 de juny, el vicepresident Šefčovič va presentar un full de ruta que aplanava el camí per a un acord d’associació amb Andorra, Mònaco i San Marino i proposava un calendari de negociació ambiciós, amb consideracions específiques per a cada país, per als divuit mesos següents.

Les declaracions del vicepresident en la roda de premsa conjunta amb el cap de Govern es poden consultar aquí

Detalls

Data de publicació
14 octubre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona