Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa15 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

El vicepresident Schinas visita Espanya per abordar qüestions d’educació superior, esport, investigació i innovació

El vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas és avui a Barcelona en una visita centrada en l’educació superior, la investigació i la innovació en la qual pronunciarà el discurs inaugural de la segona edició del Fòrum d’Aliances Univ.

El Fòrum l’organitza la Presidència espanyola del Consell i té per objecte coordinar les aliances de la Iniciativa Universitària Europea.

Al marge del Fòrum, el vicepresident Schinas celebrarà reunions bilaterals amb Joan Subirats, ministre d’Universitats d’Espanya, i amb Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, i visitarà el projecte Quantum Spain al Barcelona Supercomputing Center, el centre nacional de supercomputació d’Espanya. El projecte consisteix en la construcció i posada en marxa del primer ordinador quàntic basat en la tecnologia europea i hi participen vint-i-cinc universitats, infraestructures i centres de supercomputació de catorze comunitats autònomes.

Finalment, el vicepresident Schinas pronunciarà el discurs inaugural sobre les transicions europees i els reptes polítics al Centre d’Afers Internacionals de Barcelona (CIDOB). El vicepresident també participarà en un diàleg amb estudiants de la Universitat de Barcelona sobre seguretat i migració, competències i ensenyament superior.

Demà, el vicepresident Schinas viatjarà a Madrid per visitar el projecte esportiu MADCUP, un torneig internacional de futbol juvenil que té per objectiu connectar l’esport amb la cultura, l’educació i els valors.

A continuació, el vicepresident intervindrà en la sessió de cloenda del CAMPUS FAES, la Fundació Espanyola d’Anàlisi i Estudis Socials, amb un discurs sobre «Europa en transformació».

El dilluns 18 i el dimarts 19 de setembre, el vicepresident Schinas serà a Saragossa per participar en la primera reunió ministerial informal sobre educació i joventut de la Presidència espanyola del Consell, sota el títol «Com fer que els joves s’involucrin amb Europa? Educació, drets i benestar dels joves».

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Detalls

Data de publicació
15 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona