Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa26 gener 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Els boscos, energia per al futur: un projecte europeu permet escalfar edificis dels Pirineus amb biomassa

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona llança el vídeo: “Els boscos, energia per al futur” protagonitzat pels alumnes de l’escola rural de Llavorsí (Pallars Sobirà).

Es tracta d’un documental que mostra el projecte Forest4Local, dotat amb 3,7 milions d’euros i cofinançat amb el Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte abasta tot el sistema d’economia circular que va des de la gestió forestal dels boscos del Pirineu de Lleida a la transformació de la biomassa forestal en estella per tal d’aplicar-la a les calderes dels equipaments públics. El projecte beneficiarà 66 municipis de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. Entre els edificis públics que rebran energia procedent de la caldera de biomassa es troba l’escola rural de Llavorsí.

 

Al documental veiem com els alumnes de l’escola van al bosc i aprenen com funciona l’energia de la biomassa, també podem escoltar les seves reflexions i preocupacions sobre el futur del nostre planeta.

A més dels alumnes de l’escola de Llavorsí, en el documental també podem escoltar l’alcalde del municipi, Josep Vidal Bringué; a Marta Amorós Castellà, enginyera tècnica forestal de la Generalitat de Catalunya; i Emili Lladós Cominal, un veí de Llavorsí.

Més informació

Pacte verd europeu

Llei europea del clima

Vídeo “Pa de Mestral. Blat de proximitat”

Vídeo “Conviure amb el llop”

Detalls

Data de publicació
26 gener 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona