Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa12 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Emissió en català del discurs sobre l’estat de la UE: dimecres 13 de setembre a les 09h00

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i Televisió de Catalunya facilitaran senyal institucional amb interpretació al català

 

• El discurs s’emetrà també en versió original i en totes les 24 llengües oficials de la UE a través dels serveis audiovisuals de la Comissió i el Parlament Europeu

 

El dimecres 13 de setembre, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, pronunciarà el seu discurs anual sobre l'estat de la Unió al Parlament Europeu a Estrasburg, seguit d’un debat amb els eurodiputats. La sessió començarà a les 9h del matí.

En el seu discurs sobre l’estat de la Unió 2023, la presidenta de la Comissió farà balanç del mandat, parlarà del que concerneix directament els europeus i proposarà respostes i prioritats per fer front als reptes que la UE té en l’actualitat, com és la guerra a Ucraïna, la recuperació econòmica, el context geopolític, la transició verda i digital, etc. Serà el seu últim discurs d’aquest mandat legislatiu, abans de les eleccions europees del 6 al 9 de juny de 2024.

Quan la presidenta de la Comissió Europea finalitzi el seu discurs intervindran els líders dels set grups polítics del Parlament Europeu. El debat clourà al migdia, després de les respostes de la presidenta von der Leyen a les preguntes de la cambra i les intervencions dels membres del Parlament.

 

Com es pot seguir el discurs?

Un any més Televisió de Catalunya, en col·laboració amb les institucions europees a Barcelona, oferirà el  discurs i el debat parlamentari amb interpretació en català a través del 3/24. Els mitjans digitals que vulguin inserir el debat en català o al seu web ho poden demanar per correu electrònic al departament de Comunicació de la CCMA: comunicacioatccma [dot] cat (comunicacio[at]ccma[dot]cat). El codi embed serà:
 

 

 

El debat també es podrà seguir en directe per EbS+ (Europe by Satellite) en versió original i en totes les 24 llengües oficials de la Unió Europea.

 

Un discurs per inaugurar el curs polític de la UE

El discurs sobre l'estat de la Unió (SOTEU per les seves sigles en anglès) marca l'inici del curs polític i del diàleg entre la Comissió, el Parlament i el Consell de la Unió europea de cara a l'elaboració del programa de treball anual de la Comissió.

Després del discurs s'inicia un debat al ple del Parlament Europeu. El primer debat sobre l'estat de la Unió es va celebrar el 2010, després de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa.

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona també difondrà el debat via les seves xarxes socials i organitzarà un debact amb joves a la seva seu.

 

Esmorzar-debat amb joves amb motiu del discurs sobre l'estat de la Unió 2023

La Representació de la Comissió Europea organitza el dimecres 13 de setembre a les 8:45 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, la retransmissió en directe de SOTEU al 324 seguit d’un esmorzar-debat amb joves. Les ponents del debat seran l’Ada Font, membre de JEF Catalunya; la Viviane Ogou, presidenta de Puerta de África; i la Maria Serra, ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima. Eudald Espluga, filòsof, escriptor i periodista cultura, moderarà el debat. Més informació.

 

Enllaços

 

 

 

 

 

Detalls

Data de publicació
12 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona