Ir al contenido principal
Logotipo de la Comisión Europea
español
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicado de prensa8 de septiembre de 2023Representación en España – Barcelona

En l’avantsala del SOTEU, la Comissió destaca les seves principals actuacions de l’any passat

Atès que el 13 de setembre tindrà lloc el discurs de la presidenta Von der Leyen sobre l’estat de la Unió, avui la Comissió ha publicat un compendi de la tasca realitzada i els èxits assolits en l’any anterior.  

Es tracta d’una publicació que abasta l’acció de la UE en resposta a la guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna i els nostres esforços per acabar amb la dependència de la UE respecte dels combustibles fòssils russos, així com els avenços en altres prioritats polítiques de la Comissió.

S’hi expliquen les mesures que ha pres la Comissió per reforçar la prosperitat i la resiliència de la UE mitjançant els programes NextGenerationEU i RePowerEU, per accelerar l’execució del Pacte Verd Europeu i per fer efectiva la dècada digital d’Europa.

També conté una descripció de la cooperació de la UE amb socis d’arreu del món i en particular en matèria comercial, i destaca les iniciatives que s’han dut a terme per reforçar els pilars de la democràcia europea i construir una Unió de la Igualtat.

A la pàgina web dedicada al SOTEU s’hi pot trobar tota la informació actualitzada en relació amb el discurs sobre l’estat de la Unió del 2023.

Detalles

Fecha de publicación
8 de septiembre de 2023
Autor
Representación en España – Barcelona